26.09.2019 PERŞEMBE ANKARA

1.Koşu: Yarışları üst üste gelen ve devamlı koşan GEZEGEN (6) bu kadar sık koşmasa biraz dinlense kesin çok daha iyi performanslar gösterecek. Uzun mesafede son yarışındaki gibi etkili sprint yapabilecek KAPIDAĞ (2) öncelikli şanslılardan biri. BABADAĞINOĞLU (4) ağır kilosuna rağmen mücadeleden vazgeçmeyen karakteri ile bugünde kuponlarda olmalı. Ankara'da Kapıdağ'ın yarım boy gerisinde kalan ONATKAN (3) ve Bursa'da kazanıp gelen uygun kilolu SONTOŞUR (8) sonraki ihtimaller. PRATİK NEVZAT (1) çok kilo aldı diye kupona yazmadım isteyen eklesin.  .

2.Koşu: 5 Eylül yarışında starttan normal çıkmasına rağmen dışındaki safkanın içe kayması nedeniyle kapanıp 4-5 boy kadar avantaj kaybeden, buna rağmen favori arkası ikinci olurken çok beğendiğim NAİMOĞLU (8) büyük ihtimal bu sefer normal koşuya başlayıp, yarış içinde iyi bir yer alır ve rakiplerinden önce fotoya ulaşır. Dileyen bu safkanı tek yazabilir. Bu safkan yarışı hep iç kulvarda sürdürdü, gelmez gibi görünürken, pustu kaldı derken, bir anda son metrelerde vites değiştirdi, kazana safkan ile arayı da azaltarak ikinci kaldı. Benim her koşu oynadığım isim olan MEİS (11) kupona yazmadığım son yarışında harika koşmuştu. Safkanın bugün için son metrelerde güzel performans sergilemesi mümkün. Yine DERDİYOK (3) derecede iyi çıkanlardan biri. EŞREF (4) in çim yarışındaki derecesi gayet iyi. Kurtel'lerin ILDIRBEYİ (5) ve son yarışı güzel ÇILGINEJDER (2) çok geniş kuponlarda olsun. . 

3.Koşu: MUŞŞİ (4) her yarışında oynadığım bir isim. Safkanın son Adana yarışı kötü olsa da ondan önceki üçüncülükleri yazmam için yeterli. Ahmet Çelik deklaresi yapılan STEEL MATADOR (3) Çelik kardeşlerin kendi atları ve Ahmet bindiyse kuponda olmalı. NALIN İSYANI (2) mevcut formu ile bu grubu geçebilir. KEPHISSOS (1) un en zaman ne yapacağı beli değil bugün kuponda olacak.

4.Koşu: Yamak 1 koşusunda kısa mesafelerde son yarışlarında gayet iyi performanslar gösteren MISTER RAIN (1) kazanmasını beklediğim isim. Bu safkan son üç yarışında Mehmet Akyavuz ile yapamadı , olmadı, uyum sağlayamadı. 1400-1500 metreler bu safkan için oldukça uygun ve Umut Sarıca'da bu aprantiler içinde benim gözümde en iyisi. Dün Gipsy Danger ile beklentimi boşa çıkaran ve çok kötü binen Enver Şimşek bu yarışta LADY TULPAR (3) a binmiş. Orta mesafeleri iyi koşan bu safkan uzunda bugünkü aprantisi ile üçüncü olunca mecburen kupona ekledim. Tabi iki at yazınca birde favori çıkacağını düşündüğüm HEADMAN (5) yazmak zorunda kaldım Yarış 3 ata çıktı. Ya Mister Rain tek yada üç at şeklinde değerlendirilmeli.

1.Ayak: Son yarışından size GAZINÇ (4) önermiştim, bugün olmasa bile takibe devam edelim demiştim benim beklentimi boşa çıkarmadı o gün iyi koşup son metrelere kadar yarışın içindeydi. Safkanın bugün için oynanma oranı o yarışa göre yüksek olacak ama İNANLIM (5) ve İDEALİST (6) gibi rakipleri varken tek yazan veya az atla değerlendiren olmaz. Mehmet Akyavuz'un her zaman aynı performansla ve inançla binmediğini biliyorum ama bu safkana biraz olumlu etki yaparsa kazanabilir. Formu kötüye giden BİRKASIM (7) yeni yeni kendine geliyor ama çok sık koşuyor. Temizkaan'a burunla kaybettiği yarışa göre 2 kilo düştü, Özcan Yıldırım da binince şansını yükseltti. TEMİZKAAN (9) ve STARBİR (1) de son başarılı birinciliklerini bugün tekrarlayabilecek formda isimler, geniş kuponlarda düşünülebilirler.

2.Ayak: Yarışın favorisi çıkmış DAŞÇI POYRAZ (3) için geçen yarış yazdığımız yorumu hatırlayalım.

Ne demiştik; İdmanlarını takip etme şansım oluyor, son günlerde durumunun gayet güzelleştiğini görüyorum ve önde çok mücadeleye girmeden sabırla beklemesi gerektiğini düşünüyorum. Yarışın temposuna ayak uydurup önde yüksek tempoda kaçan rakiplere pek aldırış etmeden bugün arkalarına yatacak bekleyecek. Kaçan olmazsa önde de gider ama bu grupta bir iki tavşan çıkar diye düşünüyorum. Viraj üzerinde yedire yedire hızlanıp virajdan sonra farkı açıp kazanmasını bekliyorum.

Bunu yazdık, binen Ali Kaçmaz'a da aynen ilettik, acele etme dedik ama o ne yaptı bastı gitti kaçan safkanı yakın takip edip erkenden yürüdü. Yürüyünce de sonda sert sprint atan ÖKTEM'e geçildi. Bugün de deklare den beri tek yazacağım diye kararlaştırdım, kazanır gözüyle bakıp acaba hangi Maidene düşecek diye bültenin kesinleşmesini bekledim. İnşallah yanında ciddi bir rakip olmaz diyordum, şansımız yaver gitti, hem jokey değişti Hişman Çizik bindi, hemde bugün için ciddi bir rakibi görünmüyor.  Bugün iki kuponumu da bu safkan üzerine kurdum, umarım Hişman'da yanlış yapmaz, acele etmez bize yarayacak bir sonuçla koşudan birinci çıkar.

3.Ayak: Son birinciliği ile dikkat çeken KING ARTHUR (4) potansiyeli yüksek bir at. Maidenden Gökhan Kocakaya'nın olmadığı programda Mehmet Akyavuz idaresinde çıkmıştı. Bu sefer ekürinin jokeyine geri döndü ve kilo olarak ta gayet uygun, kazandığı yarışa göre 3 kilo eksik koşacak. Hatırlarsınız iyi çıkıp yapıp hemen bariyer dibine kaçanların arkasına yatmış, düşük tempoda giden yarışta kaçan rakibini atlatana kadar bayağı uğraşmış ama bariyer dibinden sprint yapmasına rağmen rakibini atlatmıştı. Bugün önde öyle bir mücadele olacak ki, bariyer dibinde onları bekleyecek bu safkana çok yarayacak. Yine beklemeyi sevecek bri isim olan ilk yarışında koşuyu en geri takip edip sonlarda uçarak gelen BOUDICA (5) da yarışın hızından en çok yararlanacak isimlerden biri. Ali Kaçmaz'a göre bu safkan açık yarış atı. Bu ikili bu yarış için ufak kuponların olmazsa olmazları ve iki atla geçenler için tavsiyelerim. Yarış içinde WOUND HURF FULL (2) gidecek, HOLOSKO (1) gidecek, ikisi de önde kaçıp son yarışlarını kazandılar. Kim çok ısrarcı olur, kim çok kaçar bilemem ama birbirlerini zorlarlarsa ikisi de biter. Bu ikilinin arkasına Boudica ile Poetic Charm takılır, onlarda bir yere kadar öndekileri sıkıştırır tempo iyice yükselebilir. Tüm bu gidişata öncelikli önerdiğim iki isme yarar.  Çok at yazacaklara 2-1 ilave olur.

4.Ayak: Son üç yarışında Halis Karataş'ın bindiği, son yarışında eski derecesinden 2 saniye kadar kötü koşan MİRANBEY (1) birincilik serisine son vermiş altıncı olarak koşudan ayrılmıştı. Sentetikte kazanmışlığı var ama kaba kumda daha önce koşmuşluğu yok. Annesi zor kazanan bir isim olarak aklımda kalmış ama diğer yavrularına baktım kum çim başarılı koşmuş yavrular var. Miranbey'e Ahmet Çelik deklaresi yapılmasını da bana ilginç geldi, Ahmet'in ne yapacağı belli olmaz, 58 kilo gibi yüksek kilosu da var, o yüzden tek yazılmaz. 50 kiloluk isimler içerisinde Bursa'da kumda uzak kazandığı ilk yarışından sonra Grup koşuda denenen ve Grup 2 de çimde başarılı olamayınca, gerçek pistine geri dönen Gündüzeli ekürisinin safkanı BESTEKAR (4) öncelikli isim. Çimde çok daha iyi koşar diye düşündüğüm NİSANOĞLU (10) kumda çok iyi koşmuş Mirzeybin'in kardeşi olması nedeniyle kumda deneniyor. Kumda kazanmış olması,  yeteneğini gösterir, bugün çok daha iyi koşabilir. Kumda ve çimde iyi yarışlar yapmış Müslüm Çelik ile koşuya katılacak olan MİHMANLI (6) yarışın bence dördüncü şanslı ismi olur. Safkan kolay idare edilecek bir isim değil, dün son ayakta kaybın kralını yapan jokeyi Müslüm Çelik'te bu tip zor atlarla pek uğraşmayı sevmez. İki iter gitmedi mi basar enseye gelir. At giderse sonuna kadar çalışır, Mihmanlı koşmak isterse fotoya atabilir.

5.Ayak:  DIDONATO (8) son günlerin moralli ekürisinde ve Recep abimizi yine sevindirecek kadar formda görünüyor. Son yarışını HIGH PRESSURE (7) önünde kazandı ikisi de bugün çok kilo düştüler ve çok şanslılar. High Pressure son yarışını Grup 1 koştu onu dikkate almayın, bugün mutlak kupona ekleyin. dman pistinin beğenilenlerinden OSMANBABA (4) bu pisti çok seviyor. Safkan Ankara'da 5 yarış koştu 3 tanesini kazandı, en hafif 55 kilo ile kazanmıştı bugün 51,5 kilo koşacak, müthiş avantaj.  BABAHANCI (3) aradan geliyor ama hazırlıkları iyi. Son yarışlarında Grup koşmuş Açık yarış koşmuş, en düşük Kısa Vade de start almıştı. 63 kilo işi zor ama WIN THE WEST (1) yeri olan yazsın diyeceğim bu koşuyu da maksimum beş isimle geçeceğim.

6.Ayak: Son ayak Maiden koşu rakiplerinden ayrılan ve sırıtan bazı isimler var. Her yarış oynadığım, bir türlü getiremediğim, idman pistinde çok iyi çalışan, zamanında makine provasını en önde bitiren GÜVENAĞA (4) bugün çimde önde biraz avanslı kaçabilirse, kapanışı büyük bir sürprizle yapabilir. BARUT (2) un Mavrova arkası ikinciliği başarılıydı. Bugün o ikinciliği birinciliğe taşıyabileceği rakipleri var. Barut'un bu mesafedeki derecesine çok yakın koşan, bu dereceyi yaparken yedinci olan SARI HANDAN (12) arkasından 1300 de ikinci olmuş, sonrada 1600 e çıkıp yakın beşinci kalmıştı. Gökhan Kocakaya'nın bırakmadığı bu safkan bugün birincilik için iddialı olacaktır. Hayatının ilk yarışına favori olarak katılan, çıkışla birlikte ön grupta ve bariyerde kendine yer bulan ÇAĞIRAN (3) virajda sanki gelip yarışa hakim olacak havası vermişti ama kolay tempoda giden rakibi Semrakızı'nı geçememiş, jokeyi sonlarda bırakınca da, bariyer dibinden gelen Eşref'e de ikinciliği hediye etmişti. Bugün Gülerce ve Bekiroğularının atlarını bırakıp binen Özcan Yıldırım ile safkan mutlaka daha iyi koşacaktır. Büyük favori olarak koştuğu ilk yarışından beri herkesin dilinde dolaşan GÖKLERİN GÜLÜ (10) bu sefer Ana Baba bir abisi Diliran'a layık bir kardeş olduğunu bugün gösterip kazanabilir. .

ANKARA 1. ALTILIM
1.Ayak: 6.2.4.3.8
2.Ayak: 
8  / 11.3.4.5.2
3.Ayak: 4.3.2.1
4.Ayak: 
1  / 3.5

5.Ayak: 
4.5.6.7  / 9.1
6.Ayak: 3-DAŞÇI POYRAZ

ANKARA 2. ALTILIM
1.Ayak: 4.5.6.7  / 
9.1
2.Ayak: 
3-DAŞÇI POYRAZ
3.Ayak: 
4.5  /  2.1
4.Ayak: 1.4.10.6

5.Ayak: 
8.7.4.3.1
6.Ayak: 4.2.12.3.10


BOL ŞANSLAR

.

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023