Bundan yaklaşık 10 yıl kadar evvel, ilk tahminimi bu sitede yazmıştım ve aradan o kadar yıl geçti yine sonduzluk.com da konuk olarak, sağolsun Ufuk Abi 10 yıl önce kırmadığı gibi beni yine kırmadı ve bugün de buradayım ve kısmet olursa haftada birkaç defa konuk olarak ilk yazdığım sitede olmaktan zevk duyarım. Laf aramızda Diyarbakır'a geçmeden, bugün bence ağırlık verilmesi gereken yarış ANKARA; diğerleri tatsız tuzsuz ama yine de at yarışını sevdiğimiz için birkaç satır karalamak gerekirse;

DİYARBAKIR ALTILISI SAAT:11.45'te başlıyor

İlk ayakta koşan taylar arasında son yarışındaki 3.lüğü ve grubun en seri tayı görünümü veren, 5-PERFECT BREEZE'nin yarış içinde önemli bir aksilik olmazsa maidendan çıkması en doğal sonuç olur. İlk defa start alacak tay hakkında bir bilgim maalesef yok. 

En iç start avantajıyla da yarışa başlayacağını göz önüne alırsak bence ilk ayaktan riske girmeye değer bir banko olacaktır.

Eksik koşarsa belki koşu tecrübesiyle, 1-KURTARKIZ ve etkili jokey avantajıyla bu grup taylar için dikkate değer pedigriye sahip, 

4-MERVE ABLA hatası halinde öncelikli rakipleri olabilir diye düşünüyorum.

2.ayak, genelde olduğu gibi zorlu bir handikap yarışı ve aynı zamanda beşli ganyanın da ilk ayağı.

Küçük kuponumda yer vereceğim isimler önceliğim, geniş kuponumda ise sürpriz aradığım için birkaç isme daha yer açtım.

1-MERCANHAN üstün süratini gruba kabul ettirebilirse kilo dezavantajına rağmen başta düşünülmesi gereken isim olarak kuponlarda öncelikle işaretlenmeli.

5-OVABEYİ yine Feritle ve gördüğü yarışların ardından mutlaka iyi koşmasını beklediğim bir diğer isim. Bu safkan son yarışında kısa mesafelerin etkili ve emektar bir ismiyle didişerek temposunun üzerine çıkartıldığı için fazlaca etkili olamamıştı.

3-MİRZİNAR'ın da son yarışında uzun mesafeden ve yine stili bir rakibi olduğu için son yarışı fazlaca dikkate alınmamalı. Son yarışında uzun mesafede bile düzlüğe yaklaşana kadar yarışın her metresinde mücadelenin içinde yer aldı.

6-GODFATHER, yarışın muhtemelen yüksek tempoda geçeceğini düşünecek olursak sonlardaki etkil sprintiyle eğer iş sprinte kalacaksa etkili olabilir.

10-OĞLUM YUSUF'un sıklet avantajı var ve öne yakın giderse sürpriz bekleyebileceğimiz bir isim.

Son olarak da; 2-EFSANE ARTUN ve de bir türlü beklenileni verememesine rağmen, bugünkü

jokeyi ile bu yarışına düzenli galoplarla hazırlanan, 7-MAYDANOZ bir ihtimal çok büyük sürprizde değerlendirilebileceğini düşündüğüm son isimdir.

3.ayakta ise; son yarışını starttan normal!! çıkış yapınca, jokeyinin kaçmı bile vurmamasına rağmen kolay ve akışlı kazanan 7-CHEAT

Muhtemelen yine NEW ALAÇAT'ın tempoya sokacağı yarışta, son yarışına benzer bir biçimde koşarsa kazanmaya en yakın isim olabilir ve bu nedenle küçük kupon yapanlar bu safkanla da risk alabilirler. Eğer yine önceki çoğu yarışındaki gibi makineden geç çıkış yaparsa;

NEW ALAÇAT, TATVANBEYİ, ÇAĞANHAN ve ilerleyen yaşına ve verdiği araya rağmen Urfa'da yaptığı ciddi işlerin ardından bu yarışa gelen HUMBARA dahil, çok ata yer verilebilir. Tercih sizin:

Ya CHEAT tek ya da çok at!

4.ayak; tipik kısa mesafeli sürat yarışı.

Yarışa kısaca bakarsak; başta DEMİRBAŞ, hemen ardında AĞABATUR, EL FUEGO ve ilk kez bu pistte yarışacak olmasına rağmen, STRONGEST WARRIOR yarışı oldukça yüksek bir tempoya sokacak isimler durumunda. Eğer 6-EL FUEGO, yarışın başından itibaren fazlaca temposunun üzerine çıkartılmadan öne yakın bekleme yaparsa uygun sıkletiyle başta düşünülecek isim olur.

Son yarışını daha sert grupta koştuğu için fazlaca dikkate almadığım, gruptan daha nitelikli bir safkan olan 1-QUAVIY, startta fazla takılmazsa sonlardaki etkili sprintiyle ağır kilosuna rağmen etkili koşabilir.

Daha sonra başta 2-DEMİRBAŞ olmak üzere bu ayakta daha fazla isme yer açılabilir. Tercih sizin...

5.ayak; tam anlamıyla bir kopartma yarışı olabilir bence günün 5.ayağı! Sebebine gelince; gruptan daha üstün kalitedeki safkanlar ancak verdikleri ara, yaşı artık kemale ermiş bir yığın isim vs vs. Dolayısıyla ben bu ayaktan fena halde huylandım!

Kazandıktan sonra üst üste istikrarli koşmasıyla tanıdığımız ekürilerden, 1-KAZAZEDE aprantiye rağmen, son 3.lüğünde kıpırdayan, lehine gidişatta 5-ÖZDAMAR ve ne kadar ara verirse versin gruptan üstün 3-DOMANİÇ bu kiloyla asla yazılmadan geçilmemesi gereken dörtlü grup. Uzun mesafede bir başarısına rastlanmayan ancak muhtemelen AGF TABLOSUNDA en kötü ilk iki sırada oynanmasını beklediğim, 10-TAŞÇI PEHLİVAN ve hatta,

KOZAN DAĞI ve ters mesafeye rağmen MOSKOVA ATEŞİ'nin bile şanslı olacağını düşündüğüm zor bir koşu! Olmazsa olmazlarım: 1,5,3,10. Daha sonrası Allah'a emanet!

Son ayakta, toplamda ikisi eküri olmak üzere onaltı kısrak var ama ben içlerinden sadece üç tanesinde ışık gördüm ve hem kuponu fazla büyütmemek hem de lafı fazla uzatmamak için bu üçlü grubu son ayakta ayırmadan yazdım.

2-TALİŞMAN, grubun en ayağına çabuk isimlerinden hatta en hızlısı, en iç kulvardan yarışa başlaması da ayrıca avantajı olabilir.

1-GÜNIŞIK HANIM, Feritle uyumunu; son yarışındaki dikkate değer sprintiyle kazanırken belli etti ve son olarak da 4-TUMBUL EMOŞ aprantiye rağmen! Hem koşu tecrübesi hem son koşularının daha sert rakipleri arasında olması hem de kaçarak ve öne yakın giderek sonuç alabilmesi avantajıyla son ayakta şans vereceğim üç kısrak. Yarış bu üç kısrağın dışına çıkarsa kazanacak ismi bulmak adeta ''Samanlıkta iğne aramaya'' benzer derim.

Az hırs, bol kazanç dileklerimle...

 

KÜÇÜK ALTILIM:

1.ayak:5-PERFECT BREEZE

2.ayak:1,5,3,6,10

3.ayak:7-CHEAT

4.ayak:6,1,2

5.ayak:1,5,3,10

6.ayak:2,1,4

 

GENİŞ ALTILIM:

1.ayak:5,1,4

2.ayak:1,5,3,6,10,2,7

3.ayak:7-CHEAT

4.ayak:6,1,2

5.ayak:1,5,3,10,4,2

6.ayak:2,1,4

Ersöz Ersever

Pin It

YAZARIN DİĞER TAHMİNLERİ

altılı ganyan sonuçları altılı ganyan altılı ganyan tahminleri altılı ganyan hesaplama altılı ganyan yorumları altılı ganyan oyna altılı ganyan bülteni altılı ganyan izle altılı ganyan tablosu altılı ganyan analiz tüyo tüyolar tüyo ne demek tüyo vermek tüyo mülakat tüyocu tüyo nedir tüyo iddaa tüyo altılı sonuçları altılı tahmin altılı bülten altılı ganyan altılıbul altılıtuttur altılı galop altılı hesaplama altılı analiz altılı oyna tjk tjk tv tjk sonuç tjk bülten tjk tahminler tjk agf tjk galop tjk ganyan ganyan ganyan time ganyan sonuçları ganyan bayi ganyan tahmin ganyan canavarı ganyanmatik ganyandan ganyancı ganyan yorum tahminkolik tahminler tahmin gazete altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete altılı ganyan tahminleri fanatik gazetesi altılı ganyan bülteni sözcü gazetesi altılı ganyan sayfası hürriyet gazetesi altılı ganyan tahmini posta gazetesi altılı ganyan tahmini fotomaç gazetesi altılı ganyan tahmini takvim gazetesi altılı ganyan tahmini habertürk gazetesi altılı ganyan yurt gazetesi altılı ganyan fanatik gazetesi altılı ganyan programı gazete altılı gazete altılı milliyet gazetesi altılı bülteni tjk gazete bülten tahminleri fanatik gazetesi altılı bülteni fotomaç gazetesi altılı bülteni güneş gazetesi altılı bülteni gazetesi altılı bülteni olay gazetesi altılı bülteni sözcü gazetesi altılı bülteni posta gazetesi altılı bülteni yarış gazetesi altılı bülteni gazete ve dergilerin altılı tahminleri altılı tüyoları bursa altılı tüyoları altılı tüyo beygir altılı tüyoları adana altılı tüyo tahminleri Erdal Aksünger EYT de son durum Salzburg Emekli zam Maçkolik Canlı Skor Spor Barış Pınarı Harekatı Trump EYT Maaş Hesaplama Emeklilik Seçim 2023