SANSÜRÜN BÖYLESİ..

18/02/2023 Cumartesi İstanbul yarışları gece nin son ayağında ( Dişi maiden yarış ) İlginç ve oldukça düşündürücü bir olay yaşandı.. “Gözce” İsimli tay, Start içinde; önce huysuzlandı, sonrada. Start makinesinin ön kapaklarının (altından) çıkmaya çalışınca hem kendisini sakatladı hemde startın kullanılmaz hale gelmesine neden oldu .. bu arada yarışı anlatmakta olan arkadaş nedense sadece sustu ve olanları kesinlikle naklen yayında anlatmak bir tarafa ses dahi çıkartmadan sus , pus kalmayı tercihledi.. Olanlar ise anlamsız şekilde ;  “SANSÜRLENDİ”

İBRİK YOKMU İBRİK ?

1970’li yıllarda TRT’ Televizyonlarında yayın kesildiğinde bir ibrik görüntüsü verilirdi TJKTV’ bu tür durumlarda bu tür bir görüntü yayınlasa daha mantıklı olur,

Bu durumda yarışı izlemekte olan yarış sever ise olanlardan bir haber sadece kendilerine verilen görüntülerde start gerisinde gezinmekte olan atları izlemek zorunda bırakıldı ve yaşananlar konusunda yarış severimize “hiçbir açıklama yapılmadı”  ( 30 dakika )’ boyunca sadece görüntü olarak kısmı görüntüler ile olanları çözmekte güçlük çeken yarış severimize yaşanan olay anlatılmadı..

GÖRÜNTÜ VAR SES YOK !

NEDEN? Kazadır elbette ki yaşanacaktır ancak yarış severe bu olayı anlatmamak nedir ? nedendir ? bunu çözemedik. Yarış öncesinde Start makinesi arızalanmış ise yeni bir Start makinesi getirilecek ve yarış yeniden başlayacaktır ancak bunları yarış severimize nakletmek nedense yapılmadı !!

Evet olay sıradan ve rutin gibi görünüyor olsa da. Olanları yarış severimize neden anlatılmadığı gerçektende anlamsızdı.. Şunu yapmak çok mu zor ?


“KAZA” OLUR AMA YAYINDA SUSMAK NİYE ?

Tay yarışa başlamak için start makinesine girdiğinde huysuzlandı ve normalin dışında yaptığı bir hareket nedeni ile kendisini sakatlamak bir tarafa Start makinesinin de, arızalanmasına neden olmuş ama  nedense TJK TV de görüntüler gayet kısıtlı 30 dakika boyunca da olayların nedeni hiçbir şekilde yarış severe anlatılmadan bir APTAL KUTUSU’ şeklinde yayına devam edildi.

Bakın bu eski TRT’ zihniyeti çok eskilerde kalmış ve çağdışı bir yayıncılık anlayışıdır ve kesinlikle YANLIŞTIR ! Yarışı anlatmakta olan çok değerli arkadaşımız bu yaşananlar sırasında Dilini yutmuş gibi sus pus’ kalacağına yaşananları yarış severimize anlatmalıydı ve Start kurallarını da, nakledebilirdi değimli ?

Bir kaza yaşandığını ve start makinesinin zarar gördüğünü yarışa yeni bir start makinesin olay yerine getirildiğinde başlanacağını anlata bilirdi ancak bu yapılmadı NEDEN ?

ÇAĞDIŞI BİR DURUM YAŞANDI..

Acaba TJK TV’ nin yönetmenleri sadece kendi istediklerini ve 1970’li yıllardan kalma TRT’ zihniyeti ile yayıncılık yaparak işlerine bu şekildemi devam edecekler ?


GÖRÜNTÜYÜ SEÇMEK KİMİN İŞİ?

Atlara start içinde yumruk atan Jokeyleri görüntülemek yada atına yedek ipi ile vurarak bir atın ilgilisini görüntülemek bu anlayışın neresine sığmaktadır ? Bize göre yaşananlar yanlıştır ve bu yanlış sadece TJK TV’nin yönetim kısmı ile ilgili olan şekildedir ancak yönetim masalarındaki kişi yada kişilerdeki anlayış bu ise sanıyoruz gelecek günler TJK TV’ için oldukça düşündürücüdür !!

 “Hakan Demirci”

        

Pin It