TJK DA BİLGİ EKSİKLİĞİ DEVAM EDİYOR !
Ülkemizdeki at yarışı organizasyonu ile ilgili tek yetkili Dernek durumundaki TJK ne gariptirki kendi tarihini bilmediği gibi 1 Temmuz Pazar günü koşulacak 92. GAZİ Koşusu öncesi yayınlarla ulaştığı yarışseverlere de sürekli eften, püften anlatımlarla ülkemizdeki en önemli yarış olayının sözüm ona Reklamlarını yapmaya çalışmaktadır.

"HAYATLARINDA 1 KEZ KATILA BİLECEKLERİ BU ÖNEMLİ KOŞU DA"

Anlatımları sizlere ne anlatıyor ? bunu bilmem ancak bence saçma bir anlatımdır bu ! Neden derseniz, Allah aşkına bir at yada bir varlık, canlı diyelim.. Hayatında kaç kere 3 yaşında olabilir ? Daha ne diyeyim bu işi yapanlara !..

İLK GAZİ ŞAMPİYONU VE YAŞI..
Gazi koşusu evet ilk olarak 1927 yınında Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından verilen direktiflerle yapılmıştır. Bu koşu ilk olarak yapıldığında 2000 bin metre olarak koşulmuş ve yarışı Hacı Muhittin beyin NERİMAN isimli kısrağı kazanmıştır şimdi lütfen dikkat NERİMAN bu yarışı koştuğunda 6 yaşındadır..

Gazi koşularının tanıtımına sırf örnek olsun diye birazdan sizlere çok özel bir bilgi sunacağım...;

“ BİR ÜLKENİN DERBY YARIŞI VE ÖRNEĞİ OLMAYAN YAŞANMIŞLIK “
1937 Yılında TAŞPINAR....1944 Yılında ise TOROS isimli safkanlarla bu önemli klasığı iki kere kazanmış olan geçmişin en büyük şampiyon jokeylerinden ( Arap ) Lakaplı Davud Akdı'dır... Aynı klasık koşuyu 1978 Yılında CİHANGİR HARMONY sonrasında ise 1992 Yılında PRESTIGE isimli safkanlarla kazanmış olan ünlü jokeyimiz ( İmparator ) Lakaplı Süleyman Akdı' olmuştur..

Sözün özü şu durki bir ülkenin Derby koşusunu Baba oğul Jokeyler hemde ikişer kere kazanmış olsun.. İşte bu Dünyada bir ilktir ve bir örneği daha yoktur!

İşin tuhaf tarafı ise bu olayı yaşayan Süleyman Akdı TJK bünyesindedir ve ne gariptirki kimsenin aklına gelipte bu konuda tek söz etmez.

Sevgi ve saygılarımızla..


“Hakan Demirci..”

Pin It