İzmir hep ilklerin kenti olmuştur. İlk organize At Yarışları, ilk gece At Yarışı, ilk Gece maçı ve Dünya üzerinde kadınların kurduğu ilk şehir olmak gibi bir çok ilk İzmir için masalsı bir anlatım ile karşımıza çıkmaktadır.

At Yarışları konusunda gerçek bir atçılık kenti olması ve ülkemiz genelindeki Hipodrom içindeki yarışsever sayısının çokluğu ile dikkatleri çeken Ege'nin incisi İzmir bu konuda tartışılmaz liderliğini halen korumaktadır.

2014 ve 2015 YILLARINDA ŞİRİNYER HİPODROMUNA  İLGİ NEDEN AZALMIŞTI

Yerel yöneticiler tarafında Hipodrom dahilindeki “YASAKÇI” anlayış ve yarışsevere hizmet vermekten uzak tutumlar nedeni ile atçılığımızın bu göz nuru olan Şirinyer Hipodromu bir anda kuş uçmaz, kervan geçmez bir görünüme bürünmüş ve yarışseverin belkide Hipodroma gelmemek gibi haklı tepkileri ile karşılaşmıştı.

Fotoğraf çekmenin izne bağlı olduğu, çocukların ve hanımların rahat haraket imkanlarının giderek kısıtlandığı bir mesire ve eğlence yerinde olmaması gereken aşırı emniyet alma düşünceleri. Gerekli gereksiz Yaz Kış demeden yapılan gereksiz inşaat çalışmaları, sabah sporu için Hipodrom girişine gelen Şirinyer ve Buca halkı için konulan yasaklar ve sayılı, sayısız  “YASAKLAR”  At'ları sevenleri, yarışseveri bu küçük ama  güzel  Hipodromdan uzaklaştırmıştı. Hizmet konusunda sınıfta kalan Yerel yöneticilerin tek parolası olan Az İnsan, Az Sorun gerçekten çok çirkindi;

Bu yöneticilerle veya Hipodromda görevli kişilerle ne yazık ki bizde zaman zaman karşı karşıya geldik..!

Hakkımızda İzmir Mahkemelerinde açılmış 3 ayrı dava söz konusu oldu. Zaman içinde bu davalar takipsizliğe uğradı ve biz mahkeme salonuna bile çıkmadık, yaşımızın 50’yi geçtiği ve 30 senenin bu Hipodromda yaşanmış olmasına karşın bize biçilen değer mahkemeler ile sınırlı kalırken, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığındaki yerel yöneticiler yalnızca yazılarımızdan rahatsız olmuşlardı !

Çünkü biz gerçekleri yazmaktan ödün vermemiştik.. Ama yaşananlar son derece çirkindi.. Çünkü biz hep bu güzel Hipodrom için en güzelini istemiştik tek suçumuz ise yaşanan olumsuzlukları yazmaktı..

İZMİR ARADIĞI MÜDÜR’E KAVUŞTU "KAAN EREN" 

Ve yaşanan bunca olumsuzluk sonrası 2015 yılında Haziran ayının ortalarında İzmir yarışlarına Hipodrom için yapılacak yenileme ve onarımlar nedeni ile yaklaşık 5 aylık bir ara verildi. Sonrasında, yenilenen yarış pistleri Hipodrom içindeki yenilikler Yeni çocuk oyun parkı, Çocuk Tiyatrosu, yeni oluşturulan piknik ve gezinti alanları çevre düzenlenmesi gibi değişimler ile Şirinyer Hipodromu gerçekten de yepyeni bir kimlik ile karşımıza çıktı.

Geçen sene İzmir'de yönetim değişikliği oldu ve Hipodrom Müdürü olarak yenilikçi, geleneksel yapıyı kıran, Vizyonu olan, Girişimci Yarışşsevere, Atsevere Hizmet veren ve tüm çalışanlar tarafından sevilen bir Müdür, Sayın Kaan Eren yeni görevine başladı..

Kaan Erdem göreve başladıktan sonra'da İzmir'de her şey yavaş yavaş değişmeye başladı.

Yenilenen Şirinyer Hipodromunda her şey daha güzel olmaya, çalışanlar daha mutlu, Yarışlar daha zevkli geçmeye başladı.  

Artık Hipodroma gelen Yarışsever sayısı eskiye göre çok daha fazla ve en önemlisi Aileler Şirinyer Hipodromuna daha çok ilgi gösteriyorlar.

Bu güzelliklerin başlangıcı olan ve vizyonu ile Şirinyer Hipodromuna ayrı bir hava katan Müdürümüz Kaan Eren'in bunda katkısı çok fazla ve kendisine buradan bu sayfalardan teşekkür ediyorum.

İyi varsın Müdürüm, seni bu göreve atayanların ellerine sağlık. 

Hakan Demirci

İzmir/ Özel haber

 

Pin It