TJK'DAN AT YARIŞI BASININA SUS PAYI

Değerli yarış severler ve çok değerli atçılık camiasındaki ağabeylerim ve sevgili kardeşlerim;

Sizlerinde bilgisi dahilinde olan TJK' ile bir takım at yarışı basınındaki bildik isimlere yıllardır verilmekte olan "SUS" nemalandırmaları, son dönemde yeniden atçılığımızdaki bilindik isimlerle,  TJK arasında sıkı pazarlıklar sonrasında yeni bir boyut kazandı. Halen yayınlanmakta olan veya geçmiş dönemlerde satılmıyor diye kapatılmış bazı bültenler bu anlaşmalar sonrasında yeniden yarış camiası ve yarış severin sözüm ona hizmetine sunuldu. Yıllar önce satışını durdurduğu bültenini TJK'dan bülten başına aylık alacağı 2.000 TL'lik destek için yeniden basmaya başlayanlar oldu.

ÖLMÜŞ BÜLTENLER DİRİLDİ...

Uzun lafın kısası şimdilerde TJK sadece kendi aleyhinde yazılar yazılmaması şartı ile !! Bir takım bültencilerle Yayın başına (iki bin lira) ödemek üzere anlaşmaya gitti. Bu anlaşmayıda 2 yıllık yaptı ve bu mevcut yönetim seçiem gidene kadar bültencileri garanti altına aldı.

TJK PARASINI KİME DAĞITACAĞINI ŞAŞIRDI...

Türkiye Jokey Kulübü mevcut bültenlere destek adı altında resmen yandaş basın yaratmaya ve yarış basını transfer etmeye başladı. Bizim uyanık bültencide blten başına 2.000 TL'lik beleş parayı görünce satışı olmadığı için daha önceki tarihlerde kapatılmış olan, bir takım bültenleride yeniden faal duruma getirdi. Adı sanı duyulmayan satışı olmayan dağıtımı durdurulan bültenleri çıkartıyorum diye göstererek TJK'dan ödemeleri, katlayarak çoğaltma yoluna gitti. Toplamda 13 bültenden 26.000 TL her ay bu uyanık bültenciye akmaya başladı.

YARIŞ YAZARI, METHİYE YAZARI OLDU...

Yine eskiden sivri dile ile ünlenen bir yarış yazarıda TJK'nın bu yardımlarından nasibini aldı. TJK TV'de yapmış olduğu programda eksiklikleri hataları veya yanlışları söylemek bir yana yalnızca avukatlık görevi yapmaya başladı ve kim TJK'ya veya çevresindekilere bir laf söylerse hemen savunma pozisyonu almaya başladı. Ona'da hayırlı işleri diliyor, savunma görevini cep dolduğu sürece yapacağına inanıyoruz.

İŞİNİ BİLMEYEN KASAP...

TJK işini bilen idarecileri ile gerçektende göz kamaştırmaya devam etmektedir. Ama geçmişteki Sülün Osman benzeri kişilerle bu işler ancak bu kadar olur. Bizde söz buraya kadar "HELAL OLSUN" Milletin paralarını, böylesine hayırlı işlerde kullananlara.

Ama TJK unutmasın "Kıyakçılığın Sonu, Ayakçılıktır"

Hakan Demirci

Pin It