YAVUZ HIRSIZ, EV SAHİBİNİ BASTIRIR

Galop konusunda sabıkalı işler yapan adam, bir spor gazetesinde hasbelkader geldiği mevkiyi kullanarak "Bültencilik Krizine TJK Doğrudan Müdahil Olmalı" demiş...

Bir Spor Gazetesinin At Yarışı eki Editörü neden kendi rakibi sayılacak bültene, Türkiye Jokey Kulübü'nün destek olmasını ister ?

O bülten kapansa, çıkmasa, kendi gazetesinin daha çok satma imkanı varken, hangi akla hizmet kendi gazetesinde Türkiye Jokey Kulübünden rakibi için yardım talebinde bulunur ? Ticari faaliyet gösteren, gazete satarak para kazanmaya çalışan bir kurum kendi ayağına neden kurşun sıkar ? Bu yazıyı yazan kişiyle yardım istediği kişi arasında nasıl bir ilişki vardır ? Demirören Grubuna ait bu Spor Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeninin bu destek talebinden haberi varmıdır ? Bunlar hep merak edilen konular ve bu konuları detaylı şekilde ileri ki yazılarımızda anlatacağız.

Şimdi esas konuya Türkiye Jokey Kulübü'nün batmış bültenciye yardım etme konusuna gelelim.

Türkiye Jokey Kulübü durup dururken, bir ticari işletmeye neden destek olacak veya bir çok bülten yayın hayatına devam ediyorken, bir grubun bültenleri çıkmıyor diye bu Türkiye Jokey Kulübünü neden ilgilendirecek. Bunun açıklaması yok...

Döviz fiyatları fırladı, doğrudur, Ülke şu anda tam bir belirsizlik içindedir, buna da tamam ama bu fiyat artışları tüm bültenciler için geçerlidir. Sahalarda görev yapmakta olan Saatçi yada kondisyoner olarak bilinen arkadaşlara ödemeler yapan, onlara destek olan diğer bültenler, kendi imkanları ile yayınlarını basıp dağıtırken, her şeyin bedavasına alışmış bir grup, bülten çıkarma gücünü kaybettiyse bu kendi sorunudur. Sanki Türkiye'de bir tek o grup bülten çıkarıyormuş ta, o bülten olmasa altılı veya bahisler oynanmayacakmış gibi lanse edilmesi ise tamamen hayal dünyasında yaşamaktır. Diğer bültencilere haksızlık etmek onların emeklerine, sermayelerine saygısızlık etmek tam bir densizliktir. Sahada emeklerini ortaya koyan Saatçi ekibi ile çalışan, baskısını, dizgisini, emeğini, bilgisini ortaya koyup bültenini çıkarmaya çalışan diğer bültenciler, destek almayıp sesleri çıkmıyorken, her zaman aynı grubun yardım talebinde bulunması ve kendine bir şekilde yakın olan bu gazete editörüne bu şekil yazı yazdırması tamamen terbiyesizliktir.

Üç gün bülten çıkarmamak sonra çıkarıyoruz diye yazı yazıp sonra yine çıkarmamak tamamen destek istemek için tezgahlanmış bir oyun olabilir. Arkasından birde bu şekil destek talebi gelmesi kurgunun bir parçası olarak ta değerlendirilebilir.

Aslında yazının başında "Yavuz Hırsız, Ev Sahibini Bastırır" dedik eskilerin söylediği güzel bir sözü söyledik, sonunu da şöyle bağlayalım, yine eskilerin tam bu günkü duruma uygun olarak söyledikleri "Köpeklerin Duası Kabul olsa, Gökten Kemik Yağardı" diyelim konuya noktayı koyalım.

Ama yukarıda da dediğim gibi Bu yazıyı yazan kişiyle yardım istediği kişi arasında nasıl bir ilişki vardır, bunları da detaylı şekilde ileri ki yazılarımızda anlatacağız.

Hakan Demirci

Pin It