Geçtiğimiz hafta Adana ilimizdeki bir yarış sonrası,çekilen protestoyu kabul etmemiş olmalarına karşın Jokey Özcan Yıldırıma söz konusu yarışta faul yaptığı gerekçe ile 10 günlük ceza veren Adana yerel komiserleri, Aradan geçen iki gün sonrasında TJK TV'de yayınlanmakta olan bir program da İmparator Süleyman Akdı'nın fazla kamçı kullanımını göstermesi üzerine Jokey Özcan Yıldırım' a söz konusu yarıştaki cezai işleme ilaveten bu kez de aşırı kamçı kullanmaktan 7 günlük bir ceza daha verdi.

Lütfen dikkat aradan iki gün geçmiştir... Adana'da görev yapan komiserlerimiz yarış anında tespit edemedikleri bu durumu işin garip tarafı iki gün sonra bir TV programında duyduktan sonra tespit ederek yürürlüğe koymuşlardır.


İNSAN HAKLARI İHLALİ..
Ayrıca acaba Adana' ilimizdeki yerel komiserlerimizin bu konu ile ilgili bir açıklaması daha önceden TJK nın internet sitesinde yayınlanmışmıdır ? Cevap veriyoruz... HAYIR...

Araştırınca gördük ki.. Özcan Yıldırım'a böyle bir çağrı yapılmamış
Yani gel kardeşim biz sana eksik cezai işlem yaptık, sen sacdece yarış içinde faul yapmamışsın birde aşırı kamçı cezan var denilmemiş.

İşte bu konuda YKK ' ya bizde suç duyrusun da bulunuyoruz. Bir Jokeye verilen cezaya ilaveten yarıştan iki gün sonra cezai işlem yapılabilirmi ? Bu hangi yönetmelik ve insan hakları kanununa uymakta ?

Bu hem yazıktır, hem ayıptır, hemde kopya çekmektir.
Bu kararla, Tjk internet sitesindeki eski yarış görüntülerini açıp, tek tek yarış seyredip, sen şu koşuda fazla kırbaç kullandın diye ceza verilme yolu açılır ve at binecek jokey kalmaz.


Adana yerel komiserlerini konuyu bir daha gözden geçirmeye davet ediyor YKK' yada bu konuda bir görüş vermesini öneriyoruz. 

Son sözümüz o dur ki Atçılığımızın selameti açısından bu şekilde keyfi kararlardan kaçınmakta yarar var.


Hakan Demirci

Pin It