TJK DA OLANI BOZMAK GÖREV OLMUŞ !
Allah için birileri bana söylermi İzmir İdman sahasında yada yarışlarında bir Gazi adayı gören varmı ? Yada bu önemli yarış için hazırlığını bu ilimizde yapan bir safkan duydunuzmu ? İzmirde koşan safkanlardan sizce bu klasik yarışta tabela yapacak bir arıkan varmı ? bu soruların hepsine HAYIR' dediğinizi duyar gibiyim..

İyide be kardeşim o zaman yine çok ama çok zamansız bir şekilde İzmirde çim yarışlarını başlatmak hangi aklın eseridir ? Bunca emekle olmayanı yaparak eldeki imkanlarla ayakta tutulmaya çalışılan bu çim pistten kim ne ister ? Evet her yer TJK için Bizimdir bu biliniyor, önerekler isek..;


ONLAR SİZİN DE İZMİR KİMİN ?
Bizim İstanbul'dur yada Bizim Ankara'dır.. Ama nedendir bilinmez bizim İzmir değildir ! Oysaki ilklerin kentidir İzmir ilimiz ! İlk organıze yarışlar ( 1865 ) yılında bu ilimizde yapılmıştır. İlk Türk Jokeyi bu ilimizde at binmiştir ( Koşucu Bekir efendi ) İlk Derby koşusu bu ilimizde yapılmıştır ( Sultan Koşusu ) İlk gece at yarışları ülkemizde ilk olarak İzmir ilimizde koşulmuştur ( 2007) durum budur ve biraz araştıran her kişi, bu bilgilere sahip olabilirde nedense TJK bunları pekte görmez yada görmezlikten gelir..

MART AYINDA ÇİM YARIŞI !
İstanbul yada Ankara bilemediniz Bursa ilimizde yapılmaz yukarıda konu ettiğimiz yarışlar ama elbebek gül bebek bakımla, zor zahmet ayakta tutulmaya çalışılan İzmir ilimizde yapılır ! yapılışındaki günlere geri dönüp baktığımızda TJK' yetkilileri açıklamalarında bu pist için her yarış günü 1 yada 2 yarış yapacağız bu pistte buradaki amaç ise sadece görselliği zenginleştirmektir.. Bu açıklamalar yıllar önce yapılmıştı ancak gelin görünki bu pistte İstanbul yada Ankara kadar yıllık yarış proğramlarındaki sayısal denge söz konusudur.. Yağmurlarmı bitmiştir ? Havalarmı çok çoook iyidir ? TJK en iyisini bilir'ya bize göre yine bir hata nın içindedir ve sanki buradaki amaç olanıda bozmakla ilgilidir.. Allah atçılığımız adına hayırlısını versin diyoruz ama bir yanlış yapılıyor ve önümüzdeki günlerde bunun ağırlığını TJK'da kaldıramaz biline..


Hakan Demirci

Pin It