VELİEFENDİ'DE "İMBAT RÜZGARLARI" ESTİREN İZMİRLİLER !!

2019 Yılının yeni sezonu başlaması ile birlikte özellikle klasik yarışlarda isimlerini sıkça duyduğumuz İzmir'li ler var atçılığımızın gündeminde.

Sahalarımızın sevilen antrenörlerinden Murat Aksoy öncülüğündeki bu ekibi sizler için yakından inceledik bakın karşımıza neler çıktı. Öncelikle sahadaki İzmir'liler den başlayalım;

TOROK ( O' BİR İZMİR'Lİ )

Bu safkan halen İzmirdeki müstesna tatil beldelerinden Seferihisar da Emirsoy Harasında aygırlık yapmaktadır. Torok 1992 doğumlu İrlanda kökenli SINGSPIEL ile 2003 doğumlu olan ABD kökenli CHATTILA isimli kısraktan olmadır. Pedigrisindeki bence en önemli kan hattı ise gelmiş geçmiş en büyük yarış atlarından olan NORTHEN DANCER olarak göze batmaktadır.


MURAT AKSOY ( O' BİR İZMİRLİ )

Torok yarış koştuğu zamanlarda işin ilginç yanına bakınız ki Geçmişin unutulmaz antrenörlerinden sevgi ile andığımız Öngün Tunador ağabeyimizin sahalara armağan ettiği Başarılı genç jenarasyon antrenörlerimizden İzmirli Murat Aksoy tarafından antrene ediliyordu.
 

Murat Aksoy'un Daha önceki kariyerinde şu başarılı yarışlar bulunmaktadır;

1998 Yılında KAVRANHAN isimli safkan ile Gazi koşusunu ( 2.27.96 ) yaparak kazandı. Aynı yıl yine bu safkan ile bir çok kupalı yarışta yine bu ismi gördük. Daha sonrasında TOROK ile Anafartalar koşusu başta olmak üzere birçok başarılı yarışta yine antrenör olarak Murat Aksoy ismine rastlamaktayız. Bu arada bir başka ilginç konuda yine bir şampiyon olan Piyano Sonatanın kan hattındaki EMMA isimli safkanda yine Murat Aksoy tarafından antrene edilmiş ve koşularda hayli önemli yarışlar yapmıştır.

Baştan bu yana anlata geldiğimiz şekilde Murat Aksoy şimdilerde hiçte yabancı olmadığı bir kan hattı ile yeni sezon ile birlikte İstanbul ilimizde İzmir'in ünlü İmbat rüzgarı gibi esmekte.

Her İzmirli gibi tam bir; Mustafa Kemal ATATÜRK' hayranı olan Murat Aksoy'a bu yılki son büyük hedefi olan GAZİ KOŞUSUNDA şimdiden başarılar diliyoruz.


YAMANLAR BEYİ..; ( O'BİR İZMİRLİ )

Emirsoy harasında yetişmiş olan bir diğer İzmirlide elbetteki; YAMANLAR BEYİ'dir.
YAMANLARBEYİ, kariyerine 24 Mayıs 2018’de İzmir’de katıldığı Maiden koşuyla başlamış ve bu mücadeleden dördüncülükle ayrılmıştı. Bir hafta sonraki startında Maiden’dan çıkmayı başaran safkan, sırasıyla Hüsamettin Tamer Koşusu’nda (KV-8) üçüncü, II.İnönü Koşusu’nda (G3) dördüncü, İstanbul çimindeki Şartlı-5 koşuda da birinci olmuştu.

Ardından bir Grup koşu maratonuna girerek Eskişehir Koşusu (A2) ikinciliği, TYAYSD Koşusu (G2) üçüncülüğü, Çaldıran Koşusu (G1) dördüncülüğü ve Sakarya Koşusu (G2) üçüncülüğü elde etmiş, ilk Grup galibiyetine ise bu yılki ilk startı olan Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu Koşusu’nda (G3) ulaşmıştı.

Erkek Tay Deneme öncesi katıldığı son mücadele olan Sadık Eliyeşil Koşusu’nu (KV-9) da birincilikle noktalayan YAMANLARBEYİ, üst üste üçüncü galibiyetini hanesine yazdırırken ilk G1 zaferine de böylece uzanmış oldu. Pedirgisine baktığımızda bir "Northern Dancer" temsilcisi olan safkan Şimdilerdeyse, atçılık camiasında ülkemizin en önemli klasıği durumundaki GAZİ Koşusunun en büyük favorilerınden olduğu lanse edilmektedir. Oysaki aylar önce usta yazarımız; Ufuk Çakır bu konuda önemli bir makale yazmış ve söz konusu safkan için dikkatleri çekmişti.


ARMAĞAN ARAZ "Atsahibi" ( O' BİR İZMİRLİ )

Atçılığa ilk atı olan YAMANLAR BEYİ ile başlamış genç at sahiplerindendir. 12 yarış koşan safkanı ile şimdiye kadar tabeladan hiç düşmemiş.. 5 birincilik, 1 ikincilik,3 üçüncülük ve 3 dördüncülük elde etmiştir. Yetiştiricilik primleri hariç toplam kazanç olarak şu anda 1.261.450 kazancı vardır. Genç atçımıza hayırlı olsun diliyor, tüm ekibine ve kendisine GAZİ Koşusunda başarılar diliyoruz..


MUSTAFA ÇİÇEK jokey ( O' BİR İZMİRLİ )

İzmir'in son dönemde yetiştirtiği yetenekli ve efendi çok mütevazi bir kardeşimiz olan ( Musti )Bana geçmişin en önemli jokeylerinden olan ; ( Ahmet Atçı' ağabeyimi hatırlatan ) genç jenerasyon jokeylerimizdendir.

Özellikle bir spor öğretmeni olan Emrah Özelçinler menajerliğinde, önemli başarılara imza atan, yetenekli jokeyimiz ilk grup yarışını kazandığı YAMANLAR BEYİ isimli safkan ile Erkek tay deneme yarışında (1.34.20) gibi hatırı sayılacak bir derece yapan bu ikili GAZİ Koşusunda'da başarılı olur diye umuyoruz.

Kendisine ve başta Yamanlar beyi olmak üzere tüm İzmirli ekibine başarılar diliyor

İMBAT'INIZ, GÜÇLÜ OLSUN diyoruz.

 
Hakan Demirci

Pin It