GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEM

Bilindiği üzere 2018 Yılı atçılığımız adına belkide yeni bir miladın başlangıç tarihi olacaktır. Edindiğimiz bilgilere göre TJK' nın Hipodromlardaki atçılık hizmetleri ile uğraşması ve yarışları YKK ile organize etmesi bunun karşılığında da , gelirlerden yine % 26 pay alması ancak at yarışı müşterek bahisleri nin Katarlı bir şirkete satılacağı bilinen gerçeklerdendir.

Olmayacak dualara amin demeyi adet haline getirmiş olan TJK ve Sayın yöneticileri Yarışçılık tarihini bizden öğrenmiş, TJK kuruluşunun 1950 iken Ülkemizdeki ilk At Yarışlarının 1856' lı yıllarda İzmir'de başladığını belgelerle ortaya çıkartmış, TJK'ya 160 ıncı yılı kutlattırmıştık. 
Nasıl Türk tarihi Cumurriyet ile başlamamış ise atçılığımızda TJK' nın kuruluşu ile başlamamış olduğunu ve bunu TJK'nın bizden öğrendiğini de bir kere daha vurgulamak isteriz.

İZMİR'DE Kİ AKILLI PROJE
Yine bilindiği üzere, daha yakın geçmişte İzmir Şirinyer Hipodromu çevresel düzenlemeler ve yarış pistleri anlamında yenilenmiş ve yeni yüzü ile atçılığımıza hizmet vermeye başlamıştır.

Ancak bu arada 2018 yılına dair bir başka projenin de TJK'nın gündeminde olduğunu sağlam kaynaklardan öğrenmiş bulunmaktayız. Edindiğimiz bilgilere göre İzmir'de yeni bir proje TJK' nın planlamaları içerisinde konuşulur hale gelmiş...

NEDİR BU AKILLI PROJE ?
Efendim İzmirdeki çim pisttin kaldırılması ve yerine bir SENTETİK KUM YARIŞ PİSTİ yapılması gündeme alınır olmuş ! Kum pistin yanına birde Sentetik Pist yapılacakmış. 

Şimdi aklımıza gelmişken soralım ...;

ATÇIYA SORULDUMU ? SORULACAKMI ?

Acaba bu proje dahilinde İzmirli atçılarla bir toplantı yapılmışmıdır ? Kime sorulmuş kimin fikri alınmış ve hangi akla hizmet böyle bir proje yapılmaya çalışılmaktadır ? 

DÜNYADA BİR ÖRNEĞİ VARMI ?
Dünya nın hangi Hipodromunda, biri normal elyaflı kum olmak üzere diğeri Sentetik kum olarak projelendirilmiş iki kum pist hizmet vermektedir ?


AKLIN YOLU BİRDİR...!
Acaba neden geçtiğimiz yıllardaki yenileme çalışmalarında şu an mevcut olan kum pist çim pistte, pistin iç kısmındaki çim pist ise Sentetik Kum pistte çevrilmemiştir, bunu o zaman akıl etmek ve yenileme yaparken bunu yapmak çok mu zordur. Yoksa o yenilemede işleri yapan firma veya bazı Asli üyeler, üyelere yakın kişiler yine devreye girecek yine bazıları bu işten paramı kazanacaktır. 

TJK' için bizim son sözümüz aynen başlıktaki gibi olacaktır. İzmirli atçılara danışılmadan kimse bir takım projelerle kalkışmasın yada dedikodularla yarışçımızın keyfini kaçırmaya çalışmasın, ayrıca unutulmasın ülkemizdeki atçılık....; BİRDEN BÜYÜKTÜR

Hakan Demirci

Pin It