“LANETLİ CUMA”

“Kaza” yaşantımızda, sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Söz konusu yaşanmışlık bir; DOĞAL FELAKET DEĞİLDİR Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan “kaza” kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. (Türk Dil Kurumu'na) (TDK) göre farklı anlamları olan kaza kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir.

Kaza kelimesi ne demek, TDK'ye göre anlamı nedir?

- İstem dışı veya umulmayan bir olay dolayısıyla bir kimsenin, bir nesnenin veya bir aracın zarara uğraması
- İlçe, kaymakamlık.. KAZA… ( Bu dilimizdeki bir başka anlam taşımaktadır )

KAZA NE DEMEK ?

Şimdi bakın altınızda bir araç olsun Ben eski Motorculardanım ‘ya , diyelimki bir Motordasınız !! Söz konusu araç 120 km hız yapıyor ama siz bu makineden 220 km hız istiyorsanız.. Aman dikkat kaza geliyooor..

ÖRNEKLEYELİM..;

Olmuyorsa olmuyordur’ amaaa, bir başka önemli neden KAZA’ oluşumunda dikkat dağınıklığı ve “konsantrasyon” eksikliğidir. Sınırları 120 km’ olan bir Motor’a 220’ km’ hız yaptırmak için onu dik bir yokuştan aşağılara bırakmış ve gazıda köklemiş iseniz (Bu eylem tarafımdan Yapılmıştır ) sonuçlarına da, katlanacaksınız demektir ve olay tamamen kişisel..; EGO’ ile ilişkilidir..

Yaşanan kazalara baktığımızda. Konumuz; At ve at yarışı olduğuna göre bence benzer nedenler yok değildir.. (Dünyanın çeşitli yerlerindeki Hipodromlarda bunu yaşamak elbette mümkündür.) Kaza yaşayan safkanlarımıza, Jokey ve aprantilerimize acil şifalar diliyoruz!

Sakın olaki unutulmasın yaşam içerisinde; HERŞEYİN BEDELİ VARDIR…Bu bedel ise gün gelir ÖDENİR ! 

GÖZÜMDEN KAÇMAYANLAR (Cuma / İzmir )

2022 YILI JOKEYLERİMİZE PEKTE İYİ GELMEDİ

Geçtiğimiz hafta Jokey (M.Kaya)' nın atından düşerek “kaburga”larından, sakatlanması sonrasındaJokey Akın Sözen’de “Köprücük kemiği kırığı..Sinan Özen kardeşimnizde ise “Burun”da, kırıl oluşurken diğer kaza maduru, durumundaki kardeşlerimizde önemli sakatlıklar oluşmamıştır..

 KOCAELİ..; 14 Ocak Cuma günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda yapılan 4).Koşu olan Maiden yarışda son 600'de AGF %45(1) at olan "Önemli" isimli safkan ile son 700'de binicisi Akın Sözen'in teşviklerine safkan hiç cevap vermeyip 7. duruma düşmesi son 600 geçilirken tökezliyerek binicisini Akın Sözen'i,üstünden düşürmesi arkadan gelen "Sarışın İzmir" arıkanın d ona takılması sonucu binicisi “H. Kaplan” ile birlikte yıkıldı. Hastaneye sevk edilen jokey “Akın Sözen”in yapılan tekkikler sonucunda (köprücük kemiği)’nin, kırıldığı görülmüştür. “Halil Kaplan”ın, sağlık durumu ise sağlık ekiplerince iyi olarak kaydedilmiştir.

“ İZMİR’ DE NE OLDU ? NEDEN OLDU ? ”

İSTEMEK VE ALMAK

Kimi zaman ne yazıkki hırslarımıza kurban oluyoruz işte bu yarışın 800’leri geçilirken öndeki kalabalık grup içinden, önleri zorlamaya ve yarış içinde AVANTAJ’lı, bir yer bulup son viraj’a bu şekilde çıkmaya çalışan, yarış tekrarlarından izlediğim kadarı ile; ( Beyaz ağırlıktaki formalı kardeşimiz )’Ne yazıkki kendisini, önceki bir yarış yorumumuzda sizlerle paylaştığımız gibi; “RÖNTGEN” ışını, ile karıştırmış, olmalıki, Rakip safkana gereğinden fazla yaklaşınca, önündeki’ atın arka’ ayaklarına takılınca ortalık bir anda Savaş’ alanına dönmüş oldu !

NEDEN? Ne yazıkki sadece kişisel (EGO)… Sonrasındamı ne oldu ?

14 Ocak Cuma gecesi’ İzmir Şirinyer Hipodromundaki 6. koşuda bindikleri safkanlardan düşen jokeylerden..;

“Sinan Özen” burnunda kırık, aprantilerden “Mertcan Akın” kafa travması ve “Görkem Özçelik” de kontrol amaçlı hastaneye sevk edilmiştir. Aynı koşuda düşen jokey “Mertcan Çelik”in ise herhangi bir sağlık problemi bulunmadığından hastaneye sevk edilmemiştir. Jokey ve aprantilerimiz ile safkanların ilgililerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, www.sonduzluk.com olarak acil şifalar diliyoruz.

Pin It