OLMAZ OLMAZ BU İŞ OLAMAZ

Eskilerin hoş bir şarkısıydı bu bilmem hatırlayanınız olurmu ? Zamanın en şuh’ yıldızlarından Ajda Pekkan’nın kız kardeşi olan Semiramis Pekkan yapmıştı bu 45’liği.. Aslına bakarsanız bu yazımızın konusu ile de ilginç bir yakınlığı yok değil ! Olmayacak bir işler yapılmakta;

ATÇILIK CAMİASI İÇİNDE' birileri dengeleri bozarken zeytinyağı misali bir yerlerden sıyrılmaktaki bunun karşılığı bizim kitabımızda tek anlatımla özetlene bilir; Bu "AYIP" kimindir ?

Evet ne diyorduk (OLMAZ OLMAZ BU İŞ OLAMAZ' hiç yalvarma bu iş olmaaaaz) dedik ya' var işte konumuz ile bir bağlantısı siz, hele birkaç satır daha okuyun bakalım yazımızı! Öhöö’ ne diyorduk?  dönelim konumuza;

Sizlerin de yakından takip ettiği ve atçılık camiamızın da aynen içinde bulunmak nedeni ile, bire bir yaşadığı üzere Ülkemizdeki en önemli ikinci (ATÇILIK DERNEĞİ)' durumundaki, bir dernekten ve onun neden olduğu bir tuhaf yaşanmışlıktan söz edeceğiz bu yazımızda sizlere.
 
Lütfen dikkat' bu atçılık derneğimizin tam adını aynen yazarak başlamak isteriz, konumuza;

"TÜRKİYE YARIŞ ATI SAHİPLERİ VE YETİŞTİRİCİLERİ DERNEĞİ"

Yıllardır faaliyetleri içerisinde İlaç satmak yada yılda bir kere olmak üzere at satmak gibi faaliyetleri olan, bu konular dışında ise atçılık yada atçılarımız ile ilgili bir faaliyetlerinin olmadığı (En azından son yıllarda yok) atçılık camiası içinde bir resmi dernek olarak faaliyetlerini sürdürmektedir bu dernek.

Bundan bir süre önce bu derneğe bir arkadaşımız başvuruda bulunarak elinde iki anne (Dişi at )' olduğunu ve YETİŞTİRİCİLİK' belgesi edinmek istediğini bildirmiş ve söz konusu Atçılık derneğe üye olmak istediğini belirterek başvuruda bulunmuştur..

" The person you have called can not be reached "

( ARADIĞINIZ KİŞİYE ULAŞILAMIYOR )

Aradan geçen süre içerisinde kendisine bir yanıt gelmeyince de İstanbul ilimizdeki Hipodrom tesisleri içerisindeki söz konusu Derneğin binasına gelerek bir yetkili aramış olan arkadaşımız sonuç olarak bakın nasıl bir çelişki ile karşılaşmış;

Efendim benim çiftliğimde iki tane Anne' adayı dişi atım var bunlar için YETİŞTİRİCİLİK BELGESİ' almak istiyorum, derneğinize üye olmak istiyorum demiiişş..

Yanıt ise aynen şöyle ;

-ÜYE YAPAMAYIZ !

-İyi, ama neden ?

-SİZİN AT SAHİBİ BELGENİZ YOK !

-Bakın ben at sahibi değilim Yetiştiriciyim ve derneğinizde ismi geçen yetiştiricilerden biri olarak üye olmak istiyorum ..

-Olmaz; At sahibi belgeniz yok ise sizi derneğimize üye yapamayız !!

Nedendir ? nasıldır bakın bu tarafı bizi çokta ilgilendirmiyor. Geçmişte şu olmuş ta bu yapılmışta öyle imişte böyle olmuşta falanda, filanda, bakın burada vahim bir durum söz konusu arkadaşlar.

Bir dernek düşününki' adının içinde söz konusu arkadaşımızın edinmek istediği YETİŞTİRİCİLİK' kelimesi geçiyor olsun ve bu baş vuruya söz konusu dernek kayıtsız kala bilsin !

NOT; Valla işin açıkçası birazda; (Yaşar ne yaşar ne yaşamaz) konusuna ' dönmüş olan bu yaşanmışlık bir tarafa da’ atçılık camiası içinde söz konusu bu derneğin nasıl bir faaliyet kolu durumunda olduğunu ve ilaç satmak ile yılda bir kere at satmak işlemleri dışında ATÇILIĞIMIZ ADINA’ yarar ve fayda sağlamış bir faaliyetlerini bilen varmı ?

OLMAZ OLMAZ BU İŞ OLAMAAAAZ !!

Hakan Demirci

www.sonduzluk.com

 

Pin It