Türkiye Jokey Kulübü 2 yerli yarış yapılan günlerde Yabancı yarışı programa almıyor.

Yurt dışı yarışlarda ikramiye dağıtılmaması ve masrafların yerli yarışlara göre az olması daha çok kâr edebileceği bir olanağı varken Türkiye Jokey Kulübünün kullanmadığı bir enstrüman olarak görünüyor.

Yurt dışı yarışlar için yarışsevere yalnızca yarış bülteni hazırlayıp bırakan ve hiç bir destek vermeyen Türkiye Jokey Kulübü bu yarışlara olan ilginin artmasınıda bir bakıma engelliyor. Günlük gazetelerde  kendine yer bulamayan yabancı yarışlara gereken ilgi gösterilse, şu anda 300.000 TL civarında dolaşan tevzi miktarının çok kısa sürede 400.000 ve üzerine çıkması ise içten bile değil. 

Ganyan Bayisindeki Yarışsever bilmediği ve yeterli bilgi alamadığı yarışlara bahis yapmıyor. internet kullanan belli yarışseverler sanal bayi vasıtası ile hasılatı bu miktarlara çekiyor. Ganyan Bayisindeki yarışseveri yabancı yarışlara alıştırsak ve oynamasını sağlasak bu hasılatların çok daha yukarılara gideceğini tahmin etmek zor değil.

Şu an benim görüşüme göre yapılması gereken 2 yerli yarışın yanına birde üçüncü yarış olarak uygun yabancı yarış koymak ve hem promosyonu hemde detaylı çalışmaları sunan sanal bayileri yeniden çalışır hale getirmek gibi görünüyor.

Yapılacak bu uygulamalar Türkiye Jokey Kulübünün gelirini arttıracağı gibi yarışseveride yurt dışı yarışlara daha çok ısındıracaktır. Elinde daha çok kâr edebileceği bir enstrüman varken kullanmayan Türkiye Jokey Kulübü yurt dışı yarışlarla ilgilenmeli daha çok detaylı çalışmalar yapmalıdır.

Ufuk Çakır
14.11.2012 

Pin It