Sonduzluk

Sonduzluk.com 16. senesine giriyor

Özgür ve tarafsız olarak, iyiye iyi, kötüye kötü, yanlışa yanlış, doğruya doğru diyerek geçirdiğimiz bir 15 senemiz var.
Yaptığımız haberler hep kanıtlara dayalı, kulaktan dolma sözlerle ve yönlendirmelerle yapılmış haberlerimiz, araştırmalarımız yok.

Bu zamana kadar bir çok hatayı, yanlışı, eksikliği tespit edip bu sayfalarda yazdık, çizdik. Türkiye Jokey Kulübü veya Tarım Bakanlığı ile ilgili bir çok haber yaptık, yaptığımız haberlerin her zaman arkasında durduk, yazılarımızda ki tespitlerimizi, gördüğümüz aksaklıkları ve yanlışları da CİMER vasıtası ile şikayet ettik, araştırılmasını istedik. Bir çok haberimiz tepki aldı, Bakanlık araştırmalar, incelemeler yaptı.

Bu haberleri yapınca kötü adam olduk, yanlışlıkları söyleyince hiç sevilmedik. "Doğruyu söyleyen, dokuz köyden kovarlar" denir ya, aynısını yaşadık ama bizim için farketmedi, bildiğimiz yoldan hiç bir zaman şaşmadık.

Yaptığımız haberler için Tekzip gönderselerdi, düzeltme yapsalardı onları da yayınlardık ama bugüne kadar bir tane haberimize bu şekil bir yola girilmedi. Onun yerine son günlerde TJK tarafından şahsıma savcılığa suç duyurularında bulunulmaya başlandı. Susturamayınca saldırmaya başlayan, suyuna gitmeyince, yandaş olmayınca farklı yollara başvuran bu kurumla ilgili yazdıklarımızın ne kadar doğru olduğu da bu hareketlerle bir kere daha ispatlandı.

Kısasa kısas yapılmaya çalışılıyor ama yapılan suç duyurularında ki nedenler basit ve komik olduğundan pek ciddiye alınmıyor. Mecburen gidip savunmamızı veriyoruz ve gördüğümüz kadarı ile konular fazla uzamayacak cinsten. Kısaca anlatmak gerekirse; İlk suçlamada "TJK'ya terorist eylem düzenleme niyetim olup olmadığının tespit" edilmesi istendi. İkincisinde de bir çok sitede gösterilen reklamlar şikayet edildi ve sitede bahis oynattığımın tespit edilmesi ve tarafıma kamu davası açılması istemi yapıldı.

Cevapları verirken bayağı zorlandık :) bu saçma suçlamaları okuyunca, gülmekten cevap vermemiz biraz gecikti...

Gereğini yaptık, gereken cevapları verdik, bize de eğlence oldu.

Bunlardan Türkiye Jokey Kulübü Bakanı Sn. Serdal Adalı'nın haberi varmıydı, yokmuydu, bilmiyorum ama kendisine bir şekilde bu durumu aktardım.

"Normalde TJK, bu haber yanlış olduğunda tekzip etme veya düzeltme isteme hakkına sahiptir. Bunu yapmak yerine korkutma amaçlı suç duyuruları ile beni suçlu göstermeye çalışmıştır. Yaptıkları suç duyuruları çok basit, ciddiye alınmayacak konulardır ve TCK 271. Maddesi ne göre “SUÇ ÜRETME” olarak değerlendirilecek cinstendir. Bu konu bile size zarar verecek niteliktedir. Bu suçlamalar TJK’nın Avukatının yaptığı uydurma suçlamaları değil sizin yönettiğiniz TJK’nın yaptığı uydurma suçlama olarak kabul edilir."  diye ilettim.

16. yılımıza çok az kalan bu günlerde, ilk günden beri verdiğimiz sözün arkasında durmaya "YARIŞSEVERİN EKÜRİSİ" olmaya devam ettiğimizi ve gördüğümüz yanlışlıkları ve eksiklikleri, delilleriyle bu sayfalara taşıyacağımızı yeniden ifade etmek istiyorum.

Unutulmamalıdır ki basit insan yanlışa doğru diye sarılan insandır. Ondan daha basiti ise doğruya yanlış diye saldıran insandır. Biz ikisi de olmadık doğruya doğru, yanlışa yanlış dedik, sitemizde kimseye hakaret etmedik, kimseye de yağcılık yapmadık, kalemlerimiz hiç bir zaman satılık olmadı.

Yandaş değil, Tarafsız Habercilik için bizi takip etmeniz yeter.

Herkesin Yeni Yılını şimdiden kutlarım, Kalın Sağlıcakla...

Ufuk Çakır
14.12.2019

Pin It