BAŞKAN AÇIKLADI; YARIŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK ?

06 Nisan gecesi Tjk TV'de yapılan Farklı Analiz Gündem Özel programında ülkemizdeki at yarışı organizatörü olan derneğin yönetim kurulu üyesi ve başkanı Sn Serdal Adalı yaptığı açıklamalarda Hedeflerinin yarışlara 1 Mayıs tarihinde yeniden tüm önemlerin alınmış ve yine izleyicisiz olarak başlamak olduğunu söyledi.

Bakanlığa her Hipodroma kontrol kitleri alalım gerekiyorsa Hipodromlara girenler dışarıya çıkmasın kontrollerimizi her hafta rapor olarak size sunalım dedik, olumlu karşılandı derken, atçılardan gelen sorulardan birinde;

Üstü kapalı olarak "Biz kimseden para istemiyoruz kimsede bizden bir katkı beklemesin" dedi.

Sezon başında atçılarımızdan aldığımız ahır paralarını bile 07 Nisan 2020 den başlayarak, iade edeceğiz derken, konuşmalarında şu önemli konuları da anlattı;


HEDEF 1 MAYIS' TA BAŞLAMAK..

Dediğimiz gibi biz Mayıs ayında en az 2 Hipodromda yarışları başlatmayı hedefledik ve şu ana kadar bakanlığımız ile görüşmelerimizde olumlu yaklaşımlar oldu. Ancak devletimiz bu illetten, virüsten dolayı bir karar almıştır ve bizde buna uyduk. Mayıs ayında yarışlarımızı başlatamaz isek gidişat çok net değil. Küçük ölçekli atçılarımızın bu işten etkilendiğini biliyoruz ancak elimizden de bir şey gelmiyor. Şu an yapabildiğimiz ahır paralarını iade etmek ! Şu an Türkiye'de koşar durumda 7 bin at var, bu bile yeterli olmaktan uzak, sayımız az diyorduk, geldiğimiz durumda ise bunu bile korumak çok zor.

BİZE NAZAR DEĞDİ..

Başkan Atçılığımıza nazar değdi, çokta iyi gidiyorduk ama nasip ne diyeyim, bakalım önümüzdeki süre ne gösterecek, dedikten sonra sözlerine Ganyan bayileri ile devam etti;

Bayiler kuponu alır ve müşteriyi yollar, bu dönemde ganyan bayilerimizde kahve gibi bir kullanım olmayacaktır. Bunlarla ilgili değişiklikleri planlıyoruz, makineleri kapınn girişine çekmeyi düşünüyoruz.

İdman Jokeyleri ve yaşları 20 den küçük aprantiler Hipodromlarda kalmalıdır. Bize başvururlarsa  kendilerine yer temin etmeye çalışırız, Eküri bloklarının üzerinde odalar mevcut, bunları kullanmalarını sağlayabiliriz. Ayrıca Jokeyler ve atlar oldukları şehirlerde kalacaklar ve il il gezmeyecekler hedeflerimize ulaşmak için bunlar şart dedi..

1957 den bu yana atçılığımızın parası durumundaki fon parası konusunda devletimizin yetkisinde bir olaydır diyen Adalı, bu konuda atçılık derneklerinin de bir şey yapamayacağını anlatırken, daha sonra Jokey kaza yardım sandığı konusu da aynı durumdadır, şeklinde konuştu.

İlk hedeflerinin yarışları başlatabilmek olduğunu ve tüm çabalarının bu şekilde yoğunlaştığını vurgulayan Adalı destek konusunda pek umutlu konuşmadı.

CAMİANIN BEKLENTİSİ VE YAPILAN AÇIKLAMA..

Genellikle önceden konuşulmuş sorular üzerinde kalan bu program sırasında TJK asli üyesi ve yönetim kurulu üyesinin programcılara mesaj atması çok etik bir davranış olmadı.

Ayrıca Hipodromlara sağlık kitleri yollamaktan söz eden yöneticimizin Hipodromlardaki tuvalet ve lavabo, duş gibi sosyal ihtiyaçların sayıları konusunda ne yapıldığını, Ahırlarda bir blokta kaç kişinin kaldığı ve kaç kişiye temizlik için ne kadar alan düştüğü, bu alanların temizliği ve çoğaltılması için bir şey anlatmaması, At sahiplerine Sgk, maaş, yem yada ot yardımı konusuna bile girmemesi oldukça düşündürücü olarak değerlendirildi.

Sonuç olarak Atçılara yalnızca 1 Mayıs'ya başlatmak istiyoruz, sizden hizmetlerimiz ve ahır başvuruları için ücret almayacağız ve daha sonra yapacağınız ödemelerinizde de faiz tahakkuk ettirmeyeceğiz  dışında verilen bir müjde olmadı.

Bunları da Müjde olarak kabul etmek yerine, temenni olarak gördüğümüz için, Başkan tarafından 1 Mayıs'ta yarışların başlatması garantisi verilemeyince, program tatmin edici açıklamalardan uzak kaldı.

FARKLI ANALİZ'DE FARKLI DÜŞÜNCE YOK..

Ayrıca TV'de yayınlanmakta olan bu programın ismi FARKLI ANALİZ olmasına rağmen, program içinde hiç farklı bir düşünce olmamakta, programa katılan tüm kişiler aynı yönde düşündüğü için sorunların tespiti ve çözüm önerileri yaratılamamaktadır. Aynı düşünce tarzında olan kişilerin kendi düşüncelerine muhalif kesimlerin düşüncelerini dinleme ve tartışma şansı olmadan hataları tespit etmeleri bizce mümkün değildir.

Bizlerde en yakın zamanda yarışların başlamasını diliyor, bunun için laf kalabalığı yerine gerçekçi çözümler üreten ve tüm camianın sağlıklı şekilde çalışmaya devam etmesi için emek verenlere başarılar diliyoruz.


Hakan Demirci

Pin It