İstanbul Komiserler Kurulu üyeleri Kahraman ekürisinin sahibi Fedai Kahraman'a yarış öncesi padok dahilinde şort ile dolaştığı ve tüm uyarılara karşı padoktan çıkmadığı için 10 günlük hak mahrumiyeti cezası verdi. 

Efmedya Tv Youtube Kanalı Canlı Yayınına bağlanan Fedai Kahraman Enternasyonel yarış günü "Burgas" isimli safkanı koşarken, bu ceza için kendisinden savunma istendiğini, yazıyı tebliğ almaması halinde Burgas'ın koşmasının engelleneceğini anlatarak, bu komik cezaya 7 gün içinde itiraz hakkını kullandığını anlattı.

Fakat yapmış olduğu itirazın kabul olmadığını söyleyen Kahraman, yarış öncesi padok içinde şortlu şekilde olmamasına rağmen yarış bittikten sonra salya bölgesine geçerken giymiş olduğu bermuda pantalonu ile padoğu kullandığını söyledi. Kesinlikle yarış öncesi padokta bulunmadığını, durmadığını ve kimseden çıkması için bir uyarı almadığını anlattı.

Savunmasını bu şekilde vermiş olmasına, yarış öncesi padoğu kullanmamasına rağmen Fedai Kahraman'a 10 gün hak mahkumiyeti cezası verilmiş olması ve bu cezanın kendisine tebliğ edilmeden uygulanmaya sokulması, olayın ayrıca tartışılması gereken noktalarından biri. 

Yarış Komiserlerinin hangi şikayet üzerine bu konuda, hangi kanun ve yönetmeliğe göre ceza verdiklerini bilmiyoruz, padoğa çıkma kıyafet yönetmeliği ile bugüne kadar hiç karşılaşmadık  ama verilen cezanın şekli, tebliğ edilmeden uygulanması, bizim bildiğimiz usul ve nizamlara tamamen aykırı olduğu gibi, nezaketsiz bir hareket ve acemice yapılmış bir iş olarak art niyet taşıyor.

Bu olay Komiserler Kurullarının profesyonelleşmesi ile ilgili yıllardır yazdığımız yazılarda ne kadar haklı olduğumuzu da bir daha bizlere gösterdi. 

Sayın Fedai Kahraman'a bu aldığı cezadan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Pin It