Tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına ait depo alanlarının kullanımı ihalesi çok konuşuluyor.

İhaleye teklif veren Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi rakibi İstanbul Büyükşehir Belediyesinin elenmesi ile ihaleyi alan firma oldu ama yapılan itiraz şu günlerde tartışma konusu.

İhaleyi 33 yaşındaki İBB'nin 3 bin lira maaşlı eski çalışanı Hüseyin Avni Önder'in şirketi kazanmıştı. İBB avukatları Bölge İdare Mahkemesine başvurup ihaleye itiraz edip ve iptalini talep ettiler. Hemen ardından Kartal adliyesine geçen avukatlar ihalede usülsüzlük yapıldığına dair suç duyurusunda bulundular.
 
Ekrem İmamoğlu ihaleyi alanın İBB'de 3 bin lira maaşla çalışmış eski bir elemanları olduğuna dikkat çekip şunları söylemişti:

-"Daha dün belediyede 3 bin lira maaşı olan 10 bin lira sermayeli şirketin deneyimine güvenenler bizim koca Kültür A.Ş'nin deneyimini hafife alıp bahane üretiyorlar. Sormak istiyorum ortaklık sözleşmemizi uygun bulmayan kurul neden 15 gün önce bizim o ihaleye girmemizde hiçbir engel bulmadılar ve bizi bu ihaleye kattılar. 15 günde değişen neydi? Değişeni söyleyeyim mi? Motivasyonunuz. O salonda kim varsa, yukarıya doğru kim varsa kime kadar gidiyorsa 16 milyon insanın hakkını öyle bir şekilde arayacağım ki siz de bunu göreceksiniz. "

Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi Türkiye Jokey Kulübüne'de iş yapmış.

Aldığımız bilgilere göre Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi Türkiye Jokey Kulübüne'de iş yapmış. Türkiye Jokey kulübü 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayıp, ihaleyi dilediği şartlarda ve fiyatta yapıp dilediği İstekli’ye vermekte serbest. 

Hatırlanacağı gibi eski tarihlerde Kamu ihale kanununa tabii olmayan Türkiye Jokey Kulübü Kenelerle mücadele için yapılan ilaç ihalesinde, devletin 4 milyon TL zarara uğratıldığı ortaya çıkmıştı. “Adrese teslim” ihaleye yapılan itirazlar sonucu Türkiye Jokey Kulübü bu zararı ödemişti.  

Hezarfen Danışmanlığın aldığı ihalenin "Adrese Teslim" olup olmadığını bilmiyoruz ama firmanın bir çok devlet kurumu tarafından desteklenirken TJK tarafından da desteklenmesine şaşırmıyoruz.

Pin It