Türkiye Jokey Kulübü’nün medya konkuru sonuçlandı

Türkiye Jokey Kulübü yeni medya planlama ve satınalma ajansını seçti.

Türkiye Jokey Kulübü tarafından yeni dönemde markanın medya planlama ve satınalma çalışmalarını yürütecek ajansı belirlemek için açılan konkurdan galibiyetle ayrılan ajans Mehmet Yiğit Şardan'ın şirketi MG Media oldu.

Bundan sonra Türkiye Jokey Kulübü’nün medya planlama ve satın alma faaliyetlerini 2014 yılında kurulmuş olan MG Media yürütecek. 

M.G.MEDYA Yayıncılık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yiğit Şardan Galatasaray Spor Kulübü’nde başkan yardımcılığı, Basketbol Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliği, Reklamcılar Derneği başkanlığı yaptı ve halen F1 Komitesi kurucu üyesi durumunda. 

2015 yılında eski firması RGTE İletişim Reklam Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi ile sorunlar yaşayınca bir çok haber sitesinde hakkında değişik değişik haberler çıkan Mehmet Yiğit Şardan bu haberlerden bazılarını engelleme yoluna gitmişti. 

İnternet sitelerinde gördüğümüz iddialara göre RGTE isimli şirket tahsil kabiliyeti bulunan alacaklarının büyük bir kısmını üretilen efektif borçlar karşılığında çeşitli şirketlere temlik etmiş, Habertürk, internethaber.com, haberler.com, mackolik.com, memurlar.net gibi sitelerin reklam alanlarını satın alıp kullanan firma, yapılan yayınların ödemelerinde de sorun yaşamış.

AMK Gazetesinin isim babası da olduğu da söylenen Mehmet Yiğit Şardan'ın firması MG Media'nın müşterileri arasında ETİ, Denizbank, Burger King, Letgo, Mavi Jeans, Kia, Mango, Penti, Getir gibi bir çok büyükşirket bulunuyor.

MG Media, yeni işbirliği kapsamında, 94. Gazi Koşusu’nun tüm iletişim faaliyetlerinin yürütülmesinden de sorumlu olacak.