ANTALYA HİPODROMU NE ALEMDE ?

Antalya'nın Döşemealtı ilçesine yapılmaya başlanan hipodrom inşaatının 2017 programında yer almamasına rağmen Kasım Aralık aylarında Çarşamba günlerine tek yarış konulması ve bahis kuponlarında Antalya ilinin yer alması, hipodrom bitiş tarihinin 2017 Aralık olarak ilan edilmesi nedeniyle yıl sonuna yetişeceği söylentileri dolaşmaktaydı. 


Döşemealtı Yağca Mahallesi sınırları içerisinde 811 dönüm arazi üzerine yapılacak hipodromda Silis kumlu pist ve sadece Veliefendi Hipodromu'nda olan 2042 metre uzunluğunda sentetik pist olacak. Gece koşuları da yapılabilecek Hipodrom inşaatı başlamış olmasına rağmen 2018 yılı ikinci yarısında yarış programında yer alması bekleniyor.

Yapı ve Yapı İnşaat A.Ş. nin yüklenici olarak gözüktüğü Antalya Hipodrom Yapım İşinde 109.418.646 TL ihale bedeli belirlenmiş. Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman'ın oğlunun bu yapım işinde yüklenici firmalardan biri olduğu kulislerden kulağımıza çalınan haberler arasında. 

Kasım ayında TBMM Başkanlığı, TBMM Başkanlık Divanı, komisyon başkanlıkları ve grup başkanvekillikleri için seçim yapılacak ve mevcut Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın devam edip etmeyeceği de Ankara'da en çok tartışılan konulardan biri. Kahraman’ın sağlık sorunları nedeniyle başkanlığı bırakması beklenirken, Kahraman’ın damadının da yurtdışına kaçtığı biliniyor.

Hipodrom çalışmalarının bir aksilik olmadan bitirilmesi ve Ülkemize yeni bir Hipodrom kazandırılması en büyük beklentimiz.

Pin It