EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇMU ? DEĞİLMİ ?

Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre çıkar sağlamak amacı ile yapılmış resmi evraklardaki her türlü düzenleme ve değişimler RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİKTİR..


Çok masumhane görünse de Gençlik yaşlarımızda bir takım yaş ile sınırlı yerlere girmek amacı ile kimlikler üzerinde yaptığımız doğum tarihleri ile oynamaktan tutunda, buna benzer birçok şekilde örneklenebilecek, düzenleme ve değiştirmeler Türk Ceza kanunlarında EVRAKTA SAHTECİLİK kelimesi ile anlatılmaktadır.


Geçtiğimiz Cuma günü erken saatlerde atçılığımız ile ilgili olan ve oldukça ciddi boyutlardaki bir iptal söz konusu olmuş, nihayetinde ise birçok at sahibinin geçmiş yıllarda aldığı AT SAHİBİ BELGELERİ iptal edilmiştir.

Şimdi bu durumda söz konusu uygulamada EVRAKTA SAHTECİLİK varmıdır ? yokmudur ? İptal edilen belgelerle ilgili Savcılıklara Suç duyrusu yapılacakmıdır, yapılmayacakmıdır ?


CEZA KANUNLARINI NE KADAR BİLİYORUZ ?

Yaşananlar sonrasında yaptığımız araştırmalarda ve danışmalarda olayın bir belge ile sınırlı kalamayacağı konusu karşımıza çıkmıştır !

Türkiye Cumhuriyeti kanun ve yasalarında açık olarak belirtilmiş olan bir takım suçlar ve cezalar vardır ! Hırsızlık malı olan bir şeyi ALMAK yada SATMAK SUÇTUR bu konudan yola çıktığımızda...;

SAHTE EVRAK İLE BELGE ALMAK BİR SUÇMUDUR ?

Diploma, Ehliyet, Uzmandır belgesi vs,vs.. Bu durumda yapılacak yasal işlemler acaba söz konusu BELGE'nin iptali ilemi sınırlıdır ? yoksa söz konusu BELGE' yi düzenleyenler kadar ve KABUL edenlerde SUÇLUMUDUR ?

Bu durumda SAHTE BELGE' düzenleyenler ve bir belge için baş vuranlar SUÇLU DURUM'da ise söz konusu BELGELERİ gerekli araştırmalardan geçirmeden kabul edenler SUÇLU' değilmidir ?

Baştan bu yana yazdıklarımızı özetler isek..;


AŞŞASI SAKAL, YUKARISI BIYIK..

Geçtiğimiz günlerde İPTALİ söz konusu olan At sahipliği belgeleri için gerekli belgeyi düzenleyen kişi yada kuruluşlar, belgeleri kabul ederek gerekli belgeleri temin ederek kişilere vermiş olan kişi yada kuruluşlarda SUÇ'a iştirak etmiş olmamaktalarmıdır ?

Son 1 yıl içinde 200 e yakın sahte başvuru bilerekmi yoksa gerekli araştırmalar yapılmadan görev kötüye kullanılarakmı kabul edilmiştir ? ?

Bu konuda iyi niyetli bile olunsa ( ya ne olacak bir kıyak yapalım ) şeklindeki düşüncelerde bile söz konusu işlemler nihayetinde EVRAKTA SAHTECİLİK yapılmış, bu sahte evrakları alıp At Sahipliği Belgesiini verenler görevlerini eksik yapmıştır.

Şimdi bu konuda her zaman olduğu gibi alanda,satanda razı olacak ve susup oturmaktan başka bir şey yapılmayacakmıdır ? görünen o'dur !

Ancak verilmiş hakların geri alınması yada aradan geçen sürede yine söz konusu kişi yada kuruluşların bu SAHTE BELGE'ler ile kazanç sağlamış olması SUÇMUDUR ?

Sanıyoruz konu oldukça vahim ve yapılacak tek şey de (söz gümüş ise sessizlik Altındır) demek ten ibaret olacaktır.

Hakan Demirci

Pin It