BU BİR İHBARDIR !
Değerli okurlarımız sizlerle daha önceki yazılarımızda paylaştığımız üzere Ülkemizde belkide ilk kez Kanıtlı, belgeli ve bilgili deliller ile ispatlı bir FİYASKO' yu kaleme almış İzmir ilimizdeki yerel komiserlerin At yarışı konusunda, hiç bir eğitimleri olmadığını bir kurs dahi bitirmemiş ve yeterlilik sınavlarından geçmeden İzmir Şirinyer Hipodromunda görev yaptıklarını sizlerle paylaşmıştık.
Geçtiğimiz Pazartesi günü ise Urfa ilimizden aldığımız bir haberde, söz konusu ilimizde de oldukça düşündürücü olayların yaşandığını öğrenmiş bulunuyoruz.

TANRILAR ÇILDIRMIŞ OLMALI..
Tarihler 18.03.2019' u göstermekte Urfa ilimizde 5.Koşu için start veriliyor ve yarış normal şartlarda başlıyor. Borahanbey yarışa 5 boy gecikmeli başlarken diğer atlar toplu şekilde mücadeleye iştirak ediyorlar. 

Urfa ilimizdeki yerel komiserlerden, garip ancak bir o kadarda düşündürücü bir karar çıkıyor. Bu yarışta koşan APASBEY isimli safkan, start problemi olduğundan yarış koşmama cezası alıyor ve starttan normal çıkış yapacağı bir süreye kadar yarışlardan men ediliyor !

Şimdi Urfa ilimizdeki yerel komiserlerimizi aldıkları ve raporlarla belgelenmiş bu kararlarından dolayı YKK' ya şikayet ediyoruz. Çok değerli Yüksek Komiserler kurulumuzun. Özellikle İzmir ve Urfa gibi illerimizdeki yerel komiser kararlarını ciddi şekilde elden geçirmelerini bir kere daha tavsiye ederken Yukarıda belirti tarihte yapılan yarış sonrasındaki alınmış kararın hangi akla hizmet ederek yürürlükte olduğunu bizde çok merak ediyoruz ? Ülkemizin yarış otoritesi durumundaki YKK' yı göreve çağrıyor ve İzmir başta olmak üzere Urfa ilimizde yaşananları bir kere daha incelemeye davet ediyoruz..

BU NEYİN KAFASI ?
İzmir'de yeterlilik belgeleri olmaksızın yerel komiserlik yapan Tarım bakanlığı çalışanları arasında Şöför yada Odacı veya Kapı görevlileride varmıdır? yokmudur ?
Bu kişiler Hipodromda hangi hatır için komiserlik yapmaktadırlar ?
Urfa'da start problemi olmadığı video kayıtlarında belgeli olan yarışta starttan geç çıkan 5 boy Borahan Bey' isimli safkan yerine Yarışa normal şartlarda başlamış olan yarışın başları ve karşı düzlük boyunca yarışını normal şekilde koşmuş durumdaki Apas Bey isimli safkana start sorunu var, raporu verenler acaba bu kararı nasıl almışlardır ?
Bu satırları okuyan ülkemizdeki her; At yarışı tutkunu, TJK' yöneticisi, yüksek komiserler kurulu üyesi yada bakanlık yetkilisi herkesi tarihi ile gündemimize almış olduğumuz bu yarışı bir kere daha izlemeye davet ediyoruz. Aslında KÖRLERLE SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR tekerlemesi bu gelişmeleri en iyi şekilde tarif ediyor olsada.
Yasal yollardan haklarını bile arayamayan atçılarımız için oluşturulacak bir sistem ile yerel komiser komedilerine de bir son getirmek sanıyoruz ki yapılacak işlerin başında gelmektedir. Atçılık dernekleri ve TJK bu tür konular da sessiz ve ketum tavırlarda, kupa törenlerinde boy gösterip iş yapıyormuş gibi devam edecek ise acaba atçılarımızın haklarını kim koruyacaktir ? Bir kez daha yazıyor ve olacakları bizde merakla bekliyoruz;

SESİMİ DUYAN VARMIIII...
1) İzmir'de belgeleri olmayan kişiler halen yerel komiserlik yapıyor!
2) Urfa ilimizde yarış içinde alakasız atlara verilmiş cezalar ile atçılarımız madur ediliyor !
YKK ve Bakanlığımızdaki her ilgili birim yada yöneticiyi verdiğimiz tarihler ve video' görüntüleri ile İzmir'de ki iddaalarımızı bir kere daha incelemeye davet ediyoruz.


Hakan Demirci..

Pin It