ATÇILIĞIMIZA YAPILAN KATKILAR

Yıllardır her TJK asli üyesi vefatı sonrasında bu sözleri duyarız Hipodromlardaki dahili anonslarda..;
ATÇILIĞIMIZA YAPTIĞI KATKILARDAN DOLAYI ' minnet ve şükran'la anıyoruz kendisini diye..

İşin garip tarafı, yine birileri minnet ve şükranla anılmak istemiş olmalı ki, İzmir ilimizde hummalı bir çalışma başlatılmış durumda.

Yıllardır sabah idmanları öncesinde kullanılmakta olan (Ağaçlık ve sabahları bol oksijenli alan) yerine şimdilerde Şirinyer Hipodromunun orta alanında, oldukça çıplak ve boş bir arazi görünümündeki bir gezinti ve tırıs yeri yapılıyor, şu günlerde sahaya çıkmak için atlar üstü üste biniyor, sahaya girmek hem yarışlarda hemde sabah idmanında büyük dert oluyor. 


BEN YAPARIM OLUR MANTIĞI
Dedik ya' bunca yıl İzmir'de ki sabah gezinti alanı olan ağaçlık bölüm kimseyi rahatsız etmemiş ve aslına bakarsanız birazda tercih nedeni olmuşken, Şimdilerde İzmir'de ki söz konusu alan yapılıyor, sanıyoruz birileri atçılığımıza bir katkı da bulunmak istemiş ama getirisimi olur, götürüsümü olur, belli değil. 

ELZEM' yapılaşma yada GEREKSİZ yapı atçılığımıza nasıl bir katkıda bulunur ? Siz bunu yaptıran kişi yada kişilere Vefatları sonrasındaki Hipodrom dahilindeki anonslarda saygı, rahmet ve şükranlarınızı sunarmısınız bilmem ? ama benim şahsi görüşüm ve konu ile ilgili iki çift sözüm şöyle olur;


DERNEKLER VE ATÇILAR VE AT YARIŞI YAZARLARI SUSKUNLUK İÇİNDE...
Yazımın başında sizlere vurguladığım üzere yapılmakta olan söz konusu yer çok mu gereklidir ? işte bu tartışmaya açıktır.

Ağaçların altında atların sabah idman öncesi geziyor olması arada yaşanan kazalar olsa da ( çok az sayıdadır bu ) genelde yıllardır İzmir de kabul görmüş bir alışkanlıktır. Ayrıca doğal görünümü ve havanında belli avantajları olmasına karşın, ilkbahar ve yaz ayları dışında yapılan bu gezinti alanında bir sabah ( kış aylarında ) atları gezdirme ve binek işlerinin bu atçılığımıza katkılarda bulunmakta olan TJK asli üyeleri tarafından yapılmasını diliyorum.


Olan bir şeyin tekrarı ve yenileniyormuş gibi yapılıyor olması da bence ayrıca tartışılır bir konu durumundadır. Kısacası yine birileri, sadece iş yapıyoruz görüntülerinde olurken, Ne yazık ki, bu duruma atçılık dernekleri de sessiz kalırken, Atçının, yarışseverin ve devletin dahası halkımızın parası da bu tür GEREKSİZ' işlerde heba edilmeye devam etmektedir..

Maliyeti nedir ne değildir bunu bilemiyorum ama getirisi atçılığımız adına ne olur ? Sonra Bu kişi yada kişileri Şükranla anarmıyız işte bunu da, hiç bilmiyorum HİİÇ

Hakan Demirci

30.08.2019

Pin It