Bir süredir İzmir ilimizde adından ve başarılarından sıkça bahsedilen bir aprantimiz var..; ARİF OKAN PAZAR

Aslen Amasyalı olan ancak nüfüs kayıtları dışında söz konusu yer ile çokta alakası olmayan Arif Okan Pazar Ben doğma büyüme İstanbulluyum diyor.


2005 yılında Ekrem Kurt Apranti okulunu bitirip, sahaya geldiğinde elbetteki büyük hayalleri olduğunu, ancak ne yazıkki arkası olmayan yada şansı ile bir şekilde başarıyı yakalayamanın sahada zor ayakta kalacağını çabuk anlamış ve bir bakıma ekmek parası için büyük hayallerden vaz geçip İdman Jokeyliğine başlamış.. Dilerseniz bundan sonrasını ve başarı öyküsünü kendisinden dinleyelim;


ZOR GÜNLER BAŞLAMIŞTI
Oldukça zor günler yaşadım. Sahada sahipsiz ve desteksiz bir başımıza çaba göstermek ayrıca kimseye muhtaç olmadan yaşamaktı amacımız öyle büyük hayallerden vaz geçmiştik. Benim için en önemlisi yaptığım iş ile sahada kendimi kabul ettirmek ve bunun karşılığında namus ve şerefimle hayatımı sürdürmekti. Çok uzun zaman idman jokeyliği yaptım bu arada ister istemez beden kendini bırakmış ve yaklaşık 62 kilo olmuştum. Bu siklet idman jokeyliği için sorun değildi belki, ama ne yazıkki Jokey olma düşlerimi belkide uzunca bir süre askıya almama neden olmuştu..


AT İLE TERAPİ MERKEZİ
Bu arada girdiğim sınavlar ve elemeler sonrasında. TJK' nın At ile terapi merkezinde Fiziksel engelli çocuklara at ile terapi ve at bindirme dersleri vermeye başladım.. Söz konusu merkezde çalıştığım engelli kardeşlerim ve aileleri ile mütiş diyaloğlar kurduk ve özellikle Annelerin bize ve TJK'ya ettikleri dualer bize ayrı bir güç ve moral kaynağı oldu inanırmısınız adeta benim için hayat yeniden başlamıştı bu iş sonrasında.



BAŞARIYA ADIM, ADIM..
Tüm bu yaşananlar sonrasında 2017 yılına geldiğimizde iki çok özel insan ile yollarımız kesişti;
At sahibi yetiştirici ve antrenör Cenk Şamlı ve Geçmişte Rahmet ile andığımız Gürkan Oker ağabey ile menajer olarak çalışmış olan Gökan Çalışkan. Değerli büyüğüm Cenk Şamlı ağabey bana güvendi ve atlarını idman ettiğim bir dönemde bana kilo ver sen bin bu atlara yarışlarında dedi.. Gökan kardeşim bana sonuna kadar destek verdi ve bir bakıma moral kaynağı oldu sonrasında olay bana kalmıştı ! Çok çalışmam, düzenli yaşamam ve artık hedeflerime yürümem gerekti. Üstelik At ile Terapi merkezindeki analarında duaları üzerimdeydi artık.. 62 kilodan 51 kiloya indim öncelikle sonra adale yapımı bozmadan güçlü kalmak için çok çalıştım..



AKARCABEYİ İLE POTAYA BİRİNCİLİK İÇİN ULAŞTI..
İşte beklediğim gün gelmiş ve Sayın Cenk Şamlı büyüğümün ilgilendiği Akarcabeyi isimli safkan ile yarış pistine çıkmıştım. Sonuç benim ve ekürüm için çok normal olmuştu ve nihayet potaya birincilikle ulaşmıştık. Sonrasında 3 Haftada 5 yarış kazandım ve yolumuza şimdi devem eceğiz tek hedefimiz çok çalışmak ve başarıya ulaşmak bundan sonraki tek düşüncemiz bu yönde..



BİR GÜNÜN ÖZETİ.
ARIF OKAN PAZAR yarışlardaki gibi numarayı alıp giderken söyleşimizde, araya girip soruyoruz bize bir gününü anlatmasını istiyoruz. Bakın yanıtlar nasıl geliyor başarılı aprantimizden ;
Sabah 03.00 da uyanıyorum, 03.30 da sahada oluyorum idmanda yaklaşık 20 at çalıştırıyorum her sabah. 09.00 da idman bitiyor düşümü alıp Atla terepi merkezine geçiyorum ve akşam üzeri 17.30'a kadar çok severek yaptığım ve küçüklerle tek beden olduğum işimin başında oluyorum. Sizin vasıtanızla tekrar ve binlerce kere küçüklerin ailelerinden TJK'ya ve bizlere ettikleri dualar için teşekkürü bir borç biliyorum. 17.30 sonrası eve geçiyor dinleniyor yemekten sonra saat 20.00'da uykuya dalmış oluyorum, Özel yaşam veya sosyal hayat mesleğimizin zorlukları ile neredeyse sıfır noktasında kalıyor. Bizdeki bir günün özeti aynen budur



ÖZEL ZEVKLERİ NELER ? HEDEFİ NERESİ ? SON MESAJLARI NE OLACAK ?
Laf aramızda kalsın benim özel uğraşlarım arasında Tribün marşları yapmak ve hipop türü müzikler yapmak ve söylemek vardır. İstanbulda ve İzmirde bu iş ile ilgili birde iki ayrı grubum vardı, şimdilerde bu keyfi askıya almış bulunuyorum. Bu arada Menajerliğimi yapmakta olan Gökan kardeşimde çok iyi bir şairdir ve inanılmaz güzel şiirleri vardır. Ancak bundan sonrasındaki bizim tek hedefimiz bize güvenenlere dört eller sarılmak ve meslşeğimizde başarılı olmaktır. Ayrıca bu meslekte nereye kadar gidebilirtsek oraya ulaşmak şimdilerdeki tek düşüncemiz durumundadır. Sizin nezlinizde bağlı olduğunuz yayın kuruluşlarına çok teşekkür ediyor başarılarınızın devamını diliyoruz.

 

Hakan Demirci

 

Pin It