Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü yetiştirmesi tamamı erkek 2 yaşlı safkan Arap elit tayların satışı, 25 Ekim Salı günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılmıştı.

Satışta bulunan 18 safkan içinde 1.050.000 TL bedelle satılan Ayabakan yavrusu Furkanmert isimli safkan satışlarda en pahalı satılan 4. at olmuştu. 

Safkanın daha sonra yapılan tetkiklerinde Furkanmert isimli safkanda Kornaj sıkıntısı olunca alımdan sonraki 3. günde iade başvurusu yapıldı. 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi raporlarında safkanın kusuru kesin olarak belirtilmiş olmasına rağmen TİGEM safkanı geri almak istemedi. 

Ekte görülen raporlarda safkanın kusuru net olarak görülmesine, 3. derecedeki Kornaj sorununun gelecekti performansını etkileyecek derecede olduğunun sabit olduğu açıklanmasına rağmen basit nedenlerle bu geri alım yapılmadı. 

Konu yargıya taşınırmı bilemeyiz ama bu satış işleminin TİGEM'e zarar verecek boyutlarda olduğu, satışlara getirilen safkanlara gereken önemin gösterilmediği bir gerçek.

Pin It