Bugünden sonra her gün karşılaştığımız Satış koşularını sizlere aktarıp, bu koşuları ifşa edip kayba koşan yarışseveri yakan isimleri, jokeyleri, aprantileri bu sayfalarda teşhir edeceğiz.

14 Nisan Pazar günü ilk Satış Koşumuz LOZAN'dan geldi. 

29 Mart günü koştuğu koşuyu 1.13.73 derece ile koşarak, uzak ve rahat kazanan safkan, 14 Nisan'da koştuğu yarışta tamamen eski görüntüsünden uzak bir biniş gösteren Gökhan Kocakaya'nın kazanmaya koşuyorum ama ikinciliğe razıyım binişi ile 1.15.60 derece yaparak koşuyu Frighten arkası tamamladı. 

Altılı Ganyandaki % 70 AGF ile yarışseverin büyük güvenini kazanmış safkan yarışseveri resmen katletti. 

Gökhan Kocakaya kazanırken yaptığı taktiği ikinci kalırken neden yapmadığını aşağıdaki Karşılaştırmalı resimleri incelerken anlamaya çalışalım. 

İkisi de aynı mesafede olan iki yarışta, aynı jokey ata binip, baştan sonra taktiksel, yer tutma ve sprint atma açısından bu kadar fark oluyorsa, derecede de 2 saniye kadar fark edip birini uzak ve kolay kazanırken ikincisinde daha çok efor sarfedip ancak ikinci olunuyorsa, bunun altında ya bir şey aramak lazım yada jokeyin beceriksizliğine vermek lazım.

Biz Gökhan Kocakaya'nın beceriksiz olmadığını biliyor bu yarışta yarışsevere verdiği yarayı anlaması için bu karşılaştırmayı yapıp sayfalarımızda yayınlıyoruz.

Öne erken sarkmak, yerini almak ve virajda yürüyüp liderliği almak çok zor değilken bunu neden yapmadığını başta kendi, sonra yetkili merciler sorgulamalı.  

Bir yarışın kayba koşulması bazı örneklerde olduğu gibi atı tutmakla, çekmekle, üzerinde çalışmamakla olduğu gibi, yarış içi taktiği yanlış uygulayıp, koşu içinde yanlış tercihler yaparak ta olur. Başta yanlışı yaptıysan sonra ne kadar çalışıyor, kazanmak istiyor gözüksen de yarışı kazanman mümkün olmayabilir. 

Bundan sonrada bu tür karşılaştığımız her yarışta bu uygulamamızı devam ettireceğiz.

Pin It