İngiliz tayları için Gazi ve Ankara Koşularıyla devam edecek olan Triple Crown sürecinin ilk ayağı olan Tay Deneme Koşuları, 1600 metre çim pistte 570.000 TL’lik birincilik ikramiyeleriyle düzenlendi.

Günün 4. koşusu olarak saat 15.30’da koşulan 64. Dişi Tay Deneme Koşusu’nda, Murat Dıragumandan’ın sahibi olduğu HÜRAT, birbirinden iddialı 11 rakibiyle girdiği birincilik mücadelesinden jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde zaferle çıktı. Doru dişi tay için bitiriş derecesi 1.35.60 olarak kayıtlara geçti ve koşuda farklar 1/2 Boy - 1/2 Boy - 7 Boy şeklinde sonuçlandı. THE LAST ROMANCE isimli safkan ikinciliğe yerleşirken, LUCKY FOOT üçüncü, QUEEN OF PROTI de dördüncü olarak tabelayı tamamladı.

Programın son mücadelesi olarak saat 18.00’de yapılan 64. Erkek Tay Deneme Koşusu ise yine heyecan dolu dakikalar yaşattı. Armağan Araz’ın sahibi olduğu YAMANLARBEYİ, jokeyi Mustafa Çiçek ile güzel bir performans ortaya koyarak koşuyu kazanmayı başardı. Türk yarışçılığında; Gazi, Ankara, Kısrak ve Dişi Tay Deneme ile beraber 5 klasik koşudan biri kabul edilen Erkek Tay Deneme Koşusu’nda bu sene 15 başarılı safkan start aldı. AKGÜN isimli tay ikinci olurken, KENOBI üçüncü, yarışın favorisi LONG RUNNER da dördüncü oldu. Kazanan YAMANLARBEYİ için bitiriş derecesinin 1.34.20 olarak sonuçlandığı koşuda farklar 3,5 Boy - 2 Boy - 2 Boy şeklinde oluştu. 

Pin It