Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından beri kesintisiz düzenlenen, Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 30 Ağustos Pazar günü koşuldu. Dev derbiye 14’ü erkek, 1’i dişi olmak üzere 3 yaşlı 15 safkan İngiliz tayı katıldı.

Yarışın büyük favorisi CALL TO VICTORY rakiplerine şans tanımayarak bu önemli koşuyu kazanırken Ahmet Çelik'te 6 yıl üst üste en büyük yarışı kazanarak kırılması zor bir rekora imza attı.

Ödülünü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elinden alan jokey Ahmet Çelik, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çok gururlu olduğunu belirten Çelik, “Yarışı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kazanmak çok anlamlı. İki zaferi birlikte kazandığım için çok mutluyum. Duygularla anlatılamaz. Bu yarışta stratejik olarak stilimizin dışında koştuk. Gazi Koşusu’nu üst üste 6. kez kazandım. Üzerimde herhangi bir baskı yoktu. Rahat bir yarış çıkardım. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.

94. Gazi Koşusu’nda birinci olan ‘Call To Victory’ adlı atın sahibi Ayşegül Kurtel ise “30 Ağustos Zafer Bayramı’nda zafere ulaşmamız çok anlamlı. Muhteşem bir ekibe sahibiz. Çok mutluyum” açıklamasını yaptı.

AHMET ÇELİK ÜST ÜSTE 6. KEZ

Jokey Ahmet Çelik, koşunun üst üste kazanma rekoruna sahip bulunuyor. Çelik, 89. Gazi Koşusu'nu ‘Renk’, 90. Gazi Koşusu'nu ‘Graystorm’ ve 91. Gazi Koşusu'nu ‘Piano Sonata’ ve 92. Gazi Koşusu'nu ‘Hep Beraber’ ve 93. Gazi Koşusu'nu ‘The Last Romance’ adlı safkan ile üst üste 5 kez kazandı. Çelik 30 Ağustos’ta koşulan 94. Gazi Koşusu’nu da Call To Victory ile kazanarak elindeki rekoru geliştirmeyi başardı.

Pin It