Kraliyet Ailesi, yarış atlarına sahip olma ve onları izleme konusunda zengin bir geçmişe sahiptir ve Kraliçe Elizabeth her zaman at yarışlarının coşkulu bir destekçisi olmuştur. 

İlk yıllar

Kraliçe'nin yarışa olan ilgisi erken yaşta gelişti ve 1942 baharında Fred Darling'in ahırlarını ziyaret etmek için annesi ve babasına katıldı. O zamanlar 16 yaşındaki Prenses Elizabeth, George VI için Newmarket'ta 2000 Ginesi'nin son galibi olan Big Game ile tanıştı ve hayran kaldı. Daha sonra evlendikten sonra kendisine ilk yarış atı Astrakhan, yani Ağa Han verildi. Astrakhan, Ekim 1949'da Ascot'taki ilk çıkışında ikinci oldu.

İlk galibi üç gün sonra Fontwell Park'ta annesiyle birlikte sahibi olduğu Monaveen, eğitmen Peter Cazalet için Tony Grantham'ın önderliğinde bir engel kazandığında geldi.

varlık yönlendirici (2)

Yarış kazananları

Kraliçe Elizabeth, yıllar boyunca çok sayıda çarpıcı safkan hayvana sahip olmuştur ve yarışlarda da büyük başarılar elde etti. 

Atları beş İngiliz Klasiği kazandı:

Pall Mall 1958'de 2000 Gine'yi kazandı

Highclere, 1974'te 1000 Gine'yi kazandı

Carrozza, 1957'de Epsom Oaks'ı kazandı

Dunfermline, 1977'de Epsom Oaks'ı kazandı ve aynı yıl St Leger Stakes'i kazandı.

Derby, bugüne kadar Majestelerinden kaçan tek İngiliz Klasiği olmaya devam ediyor. Aureole, taç giyme töreninden dört gün sonra 1953 Derbisinde ikinciliği tamamlarken, Carlton House 2011'de üçüncülüğü tamamlayarak iyi bir favori olarak başladı.

Majestelerinin En İyi Atları

Aureole, Coronation haftasında bir Derbi zaferi düzenleyemese de, ertesi yıl Kraliçe'nin ebeveynleri, Kral George VI ve Kraliçe Elizabeth Stakes'in adını taşıyan 1954'teki Ascot yarışını kazanmak için geri döndü. Bu dokunaklı bir zaferdi. Kraliçe, Aureole'un kazandığını görmek için oradaydı, ancak Pall Mall'un 2000 Gine'yi kazandığı gün rahatsızdı. Ancak Majesteleri, 16 yıl sonra 1000 Gine'de Highclere'nin zaferine tanıklık etmeye hazırdı.

1954 ve 1957'de Kraliçe, İngiliz Düz Yarış Şampiyonu Sahibi seçildi ve bunu iki kez yapan ilk İngili Kraliçesi oldu.

Kraliyet ipekleri ve moda

Majestelerinin atlarına binen jokeyler, Kraliçenin yarış renkleriyle tanımlanabilir: altın örgülü mor gövde, kırmızı kollu ve altın saçaklı siyah kadife şapka - Prens Regent olarak Kral Edward VII ve George IV'ünkilerle aynı.

varlık yöneticisi

Kraliçe yarış parkuruna her zaman bir renk cümbüşü getirir ve Kraliçe'nin ne giyeceğine her zaman büyük bir ilgi olur. Royal Ascot'ta izleyiciler beklenti içinde Kraliçe'nin ne kıyafet giyeceğini bekler ve genellikle Kraliçe'nin ne renk elbise giyeceğine dair küçük bir bahse girerler. Kraliçenin elbise rengi genelde şapkasıyla mükemmel bir şekilde eşleşir.

Pin It