Uzun yıllardır Ankara ve Adana Hipodromlarında atların çalışmalarını takip edip galop tutan bu işin emekçileri, Osman Ekinci ve Behçet Ekinci tuttukları galopları izinsiz yayınlayan firmalara, internet sitelerine, gazetelere karşı dava açtılar. 

Ankara 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde 13.09.2017 tarihinde açılan dava da ilk duruşma 21 Aralık 2017 günü yapıldı, arkasından 24 Ocak'ta yapılan ikinci duruşmada ilgili kuruluşların bu galopları yayınlamasına tedbir uygulanmasına dair karar alındı.

Fotomaç Gazetesi, Takvim Gazetesi, Fanatik Gazetesi, Amk Gazetesi, Hürkont Bültencilik, Maçkolik internet Hizmetleri, Nesine.com, T Medya, Ahmet Güven, Geta Güven Matbaa'nın Davalı olarak gözüktükleri davanın diğer duruşması 26.04.2018 günü yapılacak. 

Ankara galoplarını hiç bir bedel ödemeden yıllardır yayınlayan bu kuruluşlar görünen o ki bundan sonra Ankara yarışlarında galop veremeyecekler. 

Bu işin bütün yükünü çekenlerin emeklerini hiçe sayarak bunca yıldır yayınladıkları galopların bedellerini ödemeyenler ise yeni bir proje ile TJK'nın kapısını çalıp, galopların TJK bünyesinde tutulmasını, TJK'nın bu iş için eleman çalıştırmasını, tüm galopları birleştirilerek kendilerine aktarılmasını istiyorlar.

Umarız Emeğe değer vermeyenlerin bu projelerine TJK destek vermez ve onlarla birlikte hareket edip bu oyunun içinde olmaz.

   

 

 

 

 

Pin It